sâmbătă, decembrie 10

Olimpiada de romana

Dimineata. Telefonul imi suna sa ma destept... nu ca nu as fi desteapta.... dar asa, o desteptare de zi de sambata. Aman 10 minute trezirea. Ma ridic, ma rog sa am o zi frumoasa, sa am motive sa zambesc (desi eu gasesc la fiecare pas motive) si sa am putere sa realizez toate tasck-urile de pe lista (post-it-ul primit in dar de la Andreea.... care mi-e tare drag si e folositor).

Pornesc la drum. O masina de politie merge in fata mea, cu 40-50 km/h cred. :) Nu ma aventurez sa o depasesc. La inceput, nu-i vedeam in trafic. :)) Acum ii disting si-i "iubesc", deoarece au la numar MAI - hahaha. Sunt de-ai mei, Tauri infocati. :))

La scoala, toti parintii isi lasa odraslele in fata scolii. Alee e ingusta. Astept sa iasa pentru a-mi continua drumul.

In cancelarie, toata lumea obosita. Mai ales colegii care au avut ore - asa ca mine - pana la 19.30 ieri.

Primesc subiectele, merg la clasa. Clasa a V-a a avut basmul. Clasa a VI-a genul liric, poezii despre arici , scrise de Toparceanu (mare poet pentru copii) si Arghezi. Clasa a XII-a poezia de dragoste (Blaga si Arghezi).

Doamne ce copii frumosi ai creat! Imi vine sa ii imbratisez pe cei mici. Fetele de clasa a XII-a sunt foarte frumoase, finute si bineinteles DESTEPTE.

Picii, incep:

- Doamna, ce inseamna semnatic?
- Doamna, cum adica particularitatile ariciului.
- Doamna, doamna, cum adica "A facut apa ca si pamantul"?

Ii ador. Zambesc si ma gandesc cum va fi cand mama fiind, va trebui sa dau raspunsuri la fel si fel de intrebari - puerile, interesante, penibile!?

Un sfat dau parintilor: iubiti-va pe voi insiva si iubiti-va copiii. Seara, oricat ati fi de obositi, stressati... acordati timp pentru un sarut, o imbratisare, un zambet oferite cu toata dragostea copiilor. Altfel, veti astepta in zadar sa primiti acelasi lucru cand veti ramane singuri, batrani si bolnavii. :) Copiii nu va cer mult. :)