joi, decembrie 16

azi cine sunt?

cine sunt eu?

acum, un inger decazut din drepturi, foarte obosit, trist... dar nu pot spune plictisit. mi-e dor sa cunosc oameni, dar mi-am pierdut curajul. nu am crezut niciodata ca oamenii maturi iti pot fura vise sau de fapt le pot murdari atat de rau. imi tot spal visele si mai am putin si le albesc, asa cum au fost, si de ce nu, poate mai stralucitoare.

caut puterea sa il iert pe cel care mi-a patat visele. el, unul care nu stie ce inseamna vis, speranta, construirea unui vis. iarta-l Tu, Doamne... candva il voi ierta si eu, iti promit.

intrebam aseara, cu o durere de inima sfasietoare - da, a reaparut - cum sunt perceputa. "putin ratacita in ceata, dar iti cauti asiduu drumul. il vei gasi. aprinde mai multe lumanari". imi voi urmari steaua calauzitoare in aceasta perioada sfanta. colindele imi vor purifica sufletul, clopoteii vor alunga raul si gandurile si energiile nefaste din juru-mi. voi continua sa luminez ca o scanteie vie, ca un licurici al povestilor frumoase, care se indeplinesc cand crezi cu ardoare in ele sau exact in clipa in care vrei sa le inchizi in cel mai dosnic cufar al vietii.

am aflat ca zilele acestea, am sansa sa intalnesc oameni de la care sa invat a scrie; cu ajutorul si in compania carora imi pot imbunatati stilul, ma pot juca creativ, pot picta cuvinte pe panze de nea, pe cerul apatic, pe cetina brazilor emotionati, pe oglinda unui rau inghetat, pe sufletul meu ranit sau poate chiar pe pansamentul aplicat (sa stiti ca este mentolat; ustura, dar imi place; imi face bine!).

multumesc oameni - ingeri ce apareti in viata mea cenusie, putin fada si inodora! sa stiti ca imi doresc "sa fiu iubita cand merit cel mai putin, caci atunci am nevoie cel mai mult" (proverb chinezesc). oare a sosit timpul pentru acest training?

imbratisari si zambete!

REVEDERE CU BUCURIE SI MARE DRAG

e ger. ninge. zgribulita, ajung acasa. ma schimb in haine de casa, imi prepar ceva fierbinte de baut: o cafea cu mult lapte. incerc sa imi organizez programul pentru aceasta seara.

dintr-o data, soneria a luat-o razna. suna si suna si iar suna! raspund rastit: "daa... imediat!" se aude glasul mamei: "vino sa vezi cine m-a adus acasa." ies la poarta. "wwooooww! salutare!" imbratisari, pupici, zambete. un fost coleg din scoala generala, care a fost mai mult decat un coleg. a fost o atractie intre noi la un moment dat. "hai sa-ti prezint pe cineva: el este fiul meu. primul. mai am unul!". "sa iti traiasca!" si ma intind la vorba cu pustiul de 3 ani si jumatate.

"sa iti dau un sfat" imi spune. "nu te grabi sa te casatoresti si sa faci un copil. pentru asta e important ca amandoi parintii sa isi doreasca. ai timp! va fi bine!"

da... stiu. e adevarat! insa, pentru mine, dorinta aceasta nu are limite. ma straduiesc sa o tin pentru sufletul meu, sa nu o exteriozez, insa... adesea e peste puterile mele si rabufneste.

incerc cu ultimele sfortari sa imi imaginez ca intr-o zi, cand voi fi pe deplin pregatita, ea va prinde contur, culoare, suflet, zambet!

ma bucur de astfel de intalniri, desi, in aceste clipe ma simt neimplinita... fara rost... dar, asta e viata cu bune si mai putin bune.

noapte de decembrie...

noapte tarzie. nu pot dormi. din pod se aude un zgomot. mi se face teama. simt cum sunt invelita de o mantie tesuta din frici, emotii. ma strang sub plapuma, incercand sa ma gandesc la ceva frmos. nu reusesc. buzele le simt ca si cum tocmai am fost sarutata! gandul imi fuge spre ultimul sarut... zi, ocazie... etc. ihmmm... ultimul nu mi-a placut, dar penultimul daaaa.... la nebunie! zambesc.

aprind veioza, apuc cartea si o deschid multumita. sufletul mi-e linistit. e cartea cu povestile lui de inceput. el, aici este inmultit cu doi: el, scriitorul si el, cel care mi-a daruit cartea.l el, care-mi spune - ironic sau nu, dar imi place - "doamna scriitoare". el a inceput a scrie dupa ce a citit "METAMORFOZA" de Kafka (mi-a placut si mie). eu am inceput sa scriu din joaca. scrisul a devenit un drog. ma fascineaza, ma ia prizoniera, ma linisteste, ma ridica si coboara in ochii celor din jur, in topul ZeList. candva, ma interesa acest aspect. acum, il tin sub control.

ceea ce stiu este ca visele imi sunt formate din particule, atomi, molecule, care reactioneaza si devin VISE IMPLINITE. da, sunt ale mele, sunt minunate, sincere, normale, nimic excentric si le voi indeplini.

unul dintre ele este sa scriu. mult, din ce in ce mai frumos, sa depasesc stadiul de povesti pentru copii, sa fiu citita si cartile mele sa fie folositoare.

P.S.: e vorba de Gabriel Garcia Marquez "Ochi de caine albastru".