miercuri, mai 14

MINCIUNI CARE TE FAC SA RAMAI INTR-O RELATIE


CINSTE FEMEILOR CARE INCEARCA.... SI CAUTA PARTENER DUPA PARTENER PANA ISI AFLA SUFLETUL PERECHE... ASA REIESE SI DIN ACEST ARTICOL CA E INDICAT!

UNDE ESTI TU DOAMNE? 


Exista obiceiuri care par sanatoase cand vine vorba derelatii, insa care nu fac altceva decat sa te tina pe loc, multumindu-te cu mai putin decat ai merita.

1. "Am o lectie de invatat."

Este sanatos sa vezi fiecare esec ca pe o sansa de a invata ceva. Insa atunci cand lucrurile merg din rau in mai rau, ar trebui sa inveti sa renunti. Inveti multe despre tine intr-o realtie dificila. Insa considerand-o o experienta ce merita traita pentru lectiile pe care le inveti, ajungi sa nu iti mai dai seama cat de rau iti face relatia respectiva. 

Inceteaza sa iti asumi intreaga responsabilitate si sa te dai peste cap pentru ca relatia sa mearga. Invata sa te intrebi exact care este lectia pe care o ai de invatat si baga la cap, dupa care mergi mai departe. Nu trebuie sa ramai in relatia respectiva pentru a finaliza procesul de invatare.

Uneori, tot ce trebuie sa inveti este cand e indicat sa renunti.

2. "Sunt prea pretentioasa."

Ti s-a spus asta de multe ori si poate chiar ai inceput sa crezi ca ai standarde prea inalte. Insa ai fi dispusa sa te multumesti cu mai putin cand vine vorba de un salariu, de un job pe care ti-l doresti sau chiar de o casa pentru care ai muncit ani de zile? Ai accepta sa primesti mai putin decat banii, timpul si efortul pe care le investesti pentru a-ti satisface o anumita nevoie? 

Daca n-ai fi dispusa sa faci rabat de la calitate in cazul cosmeticelor pe care le folosesti, alimentelor pe care le consumi sau masinii pe care o conduci, atunci de ce ar fi diferit pe plan personal? Mai ales ca vorbim aici de un "produs" pe care urmeaza sa il "folosesti" pentru tot restul vietii, daca ai noroc. Este o decizie care iti va afecta intreaga existenta, asa ca in loc sa te gandesti ca poate esti prea pretentioasa, ar trebui sa iti definesti foarte bine criteriile de departajare a barbatilor si sa cerni prin sita cea mai mica posibila, cu riscul de a ramane cu foarte putini potentiali parteneri potriviti. Pana la urma, nu trebuie sa ramai decat cu unul, iar acela trebuie sa fie cel care se incadreaza cel mai bine in tiparul stabilit de tine.

A fi pretentios a capatat in timp o conotatie negativa, insa fii sigura ca un barbat adevarat va aprecia o femeie care stie ce vrea si ii va respecta principiile. Scopul unei relatii este acela de a obtine cea mai buna versiune a ta alaturi de un partener care se simte, la randul lui, inspirat sa dea tot ce e mai bun alaturi de tine.

3. "Are potential."

E bine sa fii deschisa si flexibila, sa dai o sansa unui barbat care pare sa merite atentia ta si sa nu il judeci prea aspru fiindca are si opinii sau principii usor diferite de ale tale.

Cu toate acestea, cand spui ca un barbat are potential, pare ca vrei sa subliniezi ca vezi dincolo de masca pe care societatea si imprejurarile in care s-a dezvoltat l-au fortat sa o poarte, ca ii vezi sufletul cu adevarat si ca vrei sa il ajuti sa scoata la iveala tot ce e mai frumos in el. Ce spui, insa, este, de fapt, ca barbatul din fata ta nu este exact ceea ce iti doresti si ca speri sa se schimbe.

Si-atunci apare nefericirea. Tu te multumesti cu un barbat care nu corespunde standardelor tale, sperand ca intr-o zi, cu "ajutorul" tau (a se citi "manipulare"), va deveni cel pe care il vezi in spatele mastii (a se citi "se va schimba in barbatul ideal pentru tine"). Nu e corect nici pentru tine, nici pentru el, iar o astfel de relatie are putine sanse de reusita.

Esti dispusa sa renunti la minciuni si sa fii cu adevarat fericita in dragoste?

Intrebari retorice

De ce?
De ce? 
De ce?
Oare chiar imi e scris sa sufar la infinit? 
Oare voi avea curajul sa ma opresc din trait aici? Oricum sunt data la o parte mereu... si mereu... si mereu... 
Oare voi avea vreodata parte de un inel (imi doresc mai mult gestul, rasfatul, romantismul), de o familie, de dragoste, de respect, de zambete, de imbratisari, de veselie, de joaca si joc?
E o solutie sa o iei mereu si mereu si mereu de la capat? Poate ca da... poate ca nu....
Oare imi voi recapata dorinta de a trai? 
Imi e greu...
Sunt sfasiata si sufletul imi plange...
Nu mai pot manca... nu mai pot spera... plang zi si noapte... si stiu ca intr-o zi inima mea se va opri... 

Viața pe un peron de Octavian Paler



"Închipuiţi-vă că într-o zi ar fi venit un tren şi n-am fi mai avut putere să urcăm în el. L-am dorit prea mult, l-am aşteptat prea mult. Ne-am epuizat în aşteptare şi nu ne-a rămas nicio picătură de energie pentru a ne bucura de sosirea lucrului aşteptat. Numai că ne-am fi simţit striviţi de o mare tristeţe, amintindu-ne cât am visat trenul acela care acum pleacă fără noi. Şi ce-am fi putut face după plecarea trenului? Singura noastră şansă ar fi fost să uităm de el, să uităm de toate, să dormim, iar când ne trezeam, cu ultimile noastre puteri, să aşteptăm alt tren..."

 (Octavian Paler, "Viaţa pe un peron")