sâmbătă, decembrie 14

MIracole

Tragand cu greu de mine, oprind din 10 in 10 minute alarma telefonului, am reusit sa pornesc spre Cocor... cu mult entuziasm si bomboane pentru copii, lasate intr-un ciorapel de catre elful  Fidis asta noapte.
Grabindu-ma sa traversez pe rosu, un domn dragut ce astepta indreapta mea striga un NUUUU puternic, ma impinge cu mana stanga spre trotuar, si in acea clipa trece in viteza un taxi. Spun multumesc si zambesc!
La atelier nu  a sosit nimeni...desi la un moment dat am auzit voci, am alergat spre lift dar era prea tarziu. Imi pare rau cand oamenii nu mai acorda timp povestilor, creativitatii, copilariei... Nu inteleg de ce nu ne putem bucura impreuna unii de altii, mai ales cand totul este gratuit... si aveam atatea lucruri frumoase pregatite! :)
Incurajarile au curs toata dupa amiaza... 
Cu Dumnezeu inainte! :)

De la Sfantul Nicolae .... stire CU POVESTE

"Claudia, fetita Alexandra Stefania Popa mi-a trimis pe mailul tau o poveste minunata si doresc sa o premiezi. Datorita povestii sunt tare sprinten si ii pot da o mana de ajutor lui Mos Craciun in pregatirea surprizelor.
Cu drag,
Sfantul Nicolae"

Verific si chiar asa este...
Lecturati povestea!

FELICITARI ALEXANDRA! SCRII FOARTE FRUMOS SI MA BUCUR ENORM PENTRU CA LECTURA ESTE PASIUNEA TA. NU AI IDEE CAT DE MULT TE VA AJUTA IN VIATA! 

IMBOLNAVIREA RENULUI CLAUDIUS

          Mos Craciun era mai grabit ca niciodata. Isi dorea sa se pregateasca cat mai repede de magica sa calatorie din fiecare an, pentru a aduce caldura si bucuria in sufletele oamenilor. Pachetelele de jucarii, dulciuri si carticele erau pregatite si abia mai incapeau in sacul cel urias al mosului.
         Cand tocmai voia sa inhame renii la sanie captusita cu blanita moale si pufoasa, acoperita de o catifea rosie, mosul a observat cu mirare ca lipsea un ren. Era chiar renul Claudius...Cum va putea, sa plece, oare, la drum fara el? Era cu neputinta, isi spunea, mangaind-si usor barba cea lunga si alba, Mos Craciun.
Dar, deodata, a aparut in fata lui Mos Craciun, abia tinandu-se pe picioare, renul cel drag al mosului.
          - Ce s-a intamplat cu tine, renule Claudius? Ai intarziat! l-a certat Mos Craciun.
          - Mos Craciun, te rog sa ma ierti! Am trecut, ieri spre seara, fara sa-mi dau seama, de granitele regatului tau si am intrat in tara de gheata a lui Mos Crivat. Era un ger  cumplit, de crapau pietrele, iar viscolul parea ca framanta lumea. M-am indepartat cat am putut de repede, dar, pe drumul de intoarcere, am simtit cum incep sa tusesc si sa stranut. Ma simt slabit... Mos Craciun, te rog, ajuta-ma !
           - Hm..., bineinteles ca te voi ajuta! Sa intram grabnic in casa, la caldura. Hei, doamna Craciunita, vino aici, te rog frumos!
           - Acum sosesc! s-a auzit glasul bland al Craciunitei. Ce este? Ce s-a intamplat ?
           - Renul Claudius a racit in ajunul plecarii ! Trebuie sa-l ajutam sa se insanatoseasca !
           - Oh! Bietul Claudius! Vino sa te ingrijesc. Te doare in gat?
           - Putin. Si, a si inceput sa tuseasca.
           -Vai! Ce tuse urata! Spiridusule, adu-mi, te rog, un termometru din dulapior! Ai temperatura, renule Claudius! Cel mai bine, ar fi sa te asezi patul cel moale si calduros, de langa semineu.
             Intre timp, Craciunita se intreba ce medicamente i-ar putea da renului suferind. Dintr-o data, a exclamat fericita:
           - Da, am gasit! Am primit de la sora mea cateva citrice dulci si tare zemoase. Un suc din aceste portocale si mandarine, cu siguranta, l-ar mai inzdraveni. Este cel mai bun remediu pentru aceasta raceala, impreuna cu un ceai caldut indulcit cu miere.
            Dupa un timp, Craciunita i-a intins, cu un zambet ghidus, pe o tava, o portocala si o canita cu ceai de soc indulcit cu miere. Renul parea sa se simta mai bine si de indata s-a cufundat intr-un somn adanc, linistitor.
            La scurt timp, renul Claudius, trezindu-se vindecat,  i-a spus recunoscator Craciunitei:
            -Iti multumesc! Ma simt mult mai bine acum!
             Chiar din ziua urmatoare, Mos Craciun, bucuros de insanatosirea grabnica a renului sau, s-a hotarat sa porneasca in marea calatorie. Dupa o clipa de gandire, Mos Craciun i-a spus Craciunitei cu bunatate in glas:
            - Draga Craciunita, pentru ca l-ai vindecat uimitor de repede pe renul Claudius, daca doresti, poti veni cu noi pentru a ne ajuta la impartirea darurilor. Copiii de pretutindeni ne asteapta, iar renul Claudius abia s-a mai intremat!
             -Iti multumesc! Va voi insoti cu mare placere! a raspuns Craciunita voioasa.
              Afara ningea ca-n poveste, iar sania mosului se indrepta in salturi vesele pe zapada sclipitoare spre casutele adormite.In acel an a fost cel mai frumos Craciun petrecut de oameni, de renul Claudius si bineinteles, de Mos Craciun impreuna cu blanda Craciunita.