vineri, iunie 22

http://startevo.com/despre-pasiuni/

DESPRE PASIUNI

Published on June 22nd, 2012 by

Sa fii bun in ceea ce faci e mare lucru.  Indiferent ca vine vorba de job, de rolul de sot/sotie sau parinte, de prieten sau copilul parintelui, toate acestea le faci impartind cele 24 de ore cum sti tu mai bine. Toate sunt consumatoare de timp si viata trece. Si ajungi sa crezi ca aceste roluri te definesc si ca trebuie sa te dedici doar lor in intregime.  Dar mai ai timp pentru tine?
Tu ce pasiuni ai? Ce te face sa zambesti si sa simti ca traiesti? Indrazneste sa te gandesti si la tine. Nu te simti vinovat. Daca vei fi incantat cu tine si cu ceea ce faci pentru tine, vei avea timp si pentru familie, parinti, prieteni si altii. De ce sa renunti la hobby-urile tale pentru altii?
Daca inca nu ai reusit sa-ti dai seama care sunt alea, sau ca s-au schimbat o data cu trecerea timpului, cauta in continuare sa te cunosti, sa identifici noi activitati care te fac fericit. Cautarea fericirii e doar jumatate din drum. Mergi mai departe si exploreaza noi cai spre care te indruma pasii.
Gaseste-ti PASIUNEA. Iata cateva idei de activitati care s-ar putea sa-ti placa sa le faci si care se pot transforma in pasiuni:
Educational – pentru minte
-          Invata o limba straina
-          Citeste
-          Scrie
-          Asculta / compune muzica
-          Vizioneaza filme de colectie
-          Participa la diverse cursuri
Sporturi – intareste sanatatea si alunga stresul
-          Jogging / Plimbari (pe sub teii infloriti)
-          Yoga
-          Calarie
-          Sporturi de echipa
-          Tenis de camp
-          Aerobic / Fitness
-          Plimbari cu bicicleta
Activitati sociale  – pentru dezvoltarea abilitatilor de comunicare
-          Alatura-te unui Cine Club
-          Voluntariat
-          Incearca dansuri de societate / tango / hip-hop / street-dance
Creative – pentru suflet
-          Olarit
-          Creaza bijuterii
-          Pictura / Desen / Fotografie / Film
-          Decoratiuni florale
-          Design vestimentar
Colecteaza – indeplinirea unui obiectiv iti aduce impliniri
-          Antichitati
-          Carti postale
-          Timbre
-          Numismatica
-          Cutiute muzicale
-          Discuri pentru pick-up
-          Carti tiparite in prima editie
Activitati outdoor – pentru minte si suflet
-          Vanatoare / Pescuit
-          Tras cu arcul
-          Parapanta / Parasutism
-          Urmareste pasarile / Prinde fluturi / Planteaza flori / Creste animale
In casa – pentru minte
-          Gatit
-          Cofetarie / patiserie
-          Tricoteaza
-          Coase goblen
-          Etc.
Cu siguranta mai sunt si altele. Si v-as ruga sa-mi scrieti sa completam lista.
TEMA: Care dintre aceste activitati te atrag? Care este pasiunea ta cea mai mare si n-ai explorat-o inca? Ce te-a tinut departe? Daca ne-o impartasesti poate ne oferim voluntari sa te ajutam sa o realizezi .
 

Dor de teatru

Voi găsi vreodată acel om care să iubească teatrul la fel de mult ca şi mine? Îl găsisem cândva, însă era atât de violent, încât arta nu a fst destul de puternică să ne lege destinele pe viaţă. 
Mi-e dor de teatru. N-am mai fost de pe 5 mai. Off.. o viaţă am... şi îmi doresc să o trăiesc intens, să recuperez cât mai mult din timpul risipit în visare fără a încerca să-mi împlinesc visurile. Ele pot deveni realitate. Însă am prea multe vise, şi prea puţin timp. Însă, Dumnezeu uneori mă vede, şi îmi dilată timpul. Simt asta... şi ridic ochii spre cer, şi-i spun: "Mulţumesc Doamne, iartă-mă că mă înfurii pe tine adesea. Sunt egoistă. Poţi să-mi dai orice, dar dacă nu-mi dai o familie, tot ursuză rămân. Apreciez cămă ajuţi în tot ce fac. Unele activităţi le fac pentru cei dragi, pentru oameni care au nevoie. Un amic (da, acum este vorba despe tine, domnule Anonim Liviu) îmi spunea aseară că scriu pentru mine. Doamne, scriu poveşti pentru copii cu tot dragul... şi aici sigur e meritul tău, şi scriu ce trăiesc, pentru a învăţa şi alţii din păţaniile mele. Inclusiv eu. Scrisul este purificare, aşa am învăţat la unul din cursurile despre scris. Doamne, ajută-mă să merg la teatru săptămâna viitoare. E cam scump biletul (35 lei)... şi zău că nu-mi mai permit. De fapt, am nevoie de bani pentru a merge să-mi văd finuţul, să îi iau moţul, să îl răsfăţ. Acum, pufoşelul de un an şi trei luni, a devenit prioritatea mea. Mi-e dooor de el... ".
Mi-aş dori să vizionez piesa: "Ce ne spunem când nu ne vorbim" de Chris Simion (un om pe care îl admir... unul din modelele de viaţă, de scriere, de dăruire).

Ce ne spunem cand nu ne vorbim de Chris Simion
Luni 25.06.2012
Cu: Cristi Iacob, Ilinca Goia, Vitalie Bichir, Gabriela Iacob
Costume: Mirela Diaconu. Decor: Adina Mastalier. Grafica: Grafica Online. Video-proiectie: Razvan Paciu. Animatie: Alina Teianu

O POVESTE DESPRE NESFARSITUL CONFLICT DINTRE RATIUNE SI INIMA...6 tablouri despre 6 variante de a insela in cuplu.
Ce avem in mintea noastra, coincide foarte rar, sa nu zicem intamplator, cu ceea ce spunem sau cu ceea ce facem. De cele mai multe ori mintea nu traieste in acord cu sufletul. De parca am trai permanent cu o a doua persoana in noi insine. Spectacolul din mintea noastra este al doilea volum al romanului "Ce ne spunem cand nu ne vorbim". In cheie absolut comica...umorul fiind singurul care ne salveaza din absurd.
 
Romanul "CE NE SPUNEM CAND NU NE VORBIM" are doua volume. Primul volum, publicat de Editura Trei, se afla deja in librarii. Al doilea volum este un spectacol de teatru regizat de autoare. 
p.s. Cel de-al doilea volum nu va fi publicat niciodata. Pentru a avea parte de povestea integrala sunteti invitat(a) sa acceptati provocarea de a fi in sala de spectacol.

Scenografia: Adina Mastalier
Costume: Mirela Diaconu
Regia: CHRIS SIMION
 
Durata: 1h 15 min
Pret bilet: 35 lei

La acest spctacol NU se fac rezervari. Bilete se gasesc in barul Godot Cafe-Teatru intre orele 12.00-18.00 si pe www.bilete.ro si www.vreaubilet.ro.

Cuvinte dragi


 Oameni ca aceştia mă determină să nu renunţ la a scrie pe acest blog. Nu mă deranjează nici critica, dar nu în exces. Am modele de oameni... oameni puternici, oameni care ştiu ce vor. Cum ar fi ca eu, un neica nimeni, să mă apuc să-i critic vehement. Nici dac-aşfi la acelaşi nivel cu ei, nu aş îndrăzni.

"Buna Claudia,
Urmaresc cu mare bucurie blogul tau. Nu am mereu timp sa las comentarii, dar sunt alaturi de tine.Esti o luptatoare. Astazi sunt rari oamenii cu principii, cu demnitate, atat de sensibili si in acelasi timp atat de puternici. 
 Nu stiu cum am descoperit blogul dumneavoastra, important este faptul ca v-am gasit cand aveam nevoie. Admir energia si talentul dumneavoastra,dar in mod special optimismul, starea de bine, iubirea pe care le transmiteti. Nu stiu de unde aveti puterea sa faceti atat de multe ...dar cred ca reusiti tocmai pentru ca faceti totul cu pasiune, cu generozitate, fara sa cereti nimic in schimb. 
Nu renuntati...nu stiu ce sa spun pentru ca azi nu mai stii care sunt valorile."

"Buna ziua doamna..Sunt Raluka..de la 7 C..poate nu ma tine`ti minte...dar vroiam sa va intreb daca la anul o sa fiti din nou profesoara noastra...ca as fi tare bucuroasa..

E minunat să formezi oameni.... cu toate că este greu, ei având personalităţi diferite, bagaj educaţional diferit... dar nimic nu este imposibil, mai ales când pui un strop de dragoste.
Sper din tot sufletul să mă întorc la aceşti copii, pe care i-am educat timpde doi ani. 
Doamne ajută!

Spune-mi

 Această melodie mă face să zâmbesc... şi să înţeleg - mă întreb pentru a nu ştiu câta oară - că bărbaţii aşa sunt ei de felul lor... "buni alergători" din faţa responsabilităţilor, din faţa unei femei puternice (cu toate că există şi bărbaţi care îşi calcă pe mândrie şi acceptă să fie ceruţi în căsătorie sau să ţină lângă  ei o femeie care îi pot ajuta în carieră.... "în spatele unui bărbat puternic stă întotdeauna o femeie puternică"), din faţa provocărilor vieţii. 

22 iunie

 A sosit vacanţa... bine, pentru unii mai există BAC-ul (atât pentru elevi cât şi pentru profesori), examene de obţinerea unui grad didactic, examenul de titularizare (cu al său bine cunoscut tam-tam în presă; eu sunt de acord... trebuie să trăiască şi jurnaliştii din ceva; nu pot scrie cronici literare sau despre vitamine şi caniculă şi ploi şi zăpezi la infinit; de aceea, din când în când, câte o celebritate îşi ia viaţa.... ca să-i mai deturneze de la linia meteo...).
Azi, împlineşte 18 ani, băiatul unei verişoare. Este copilul pe care l-am crescut din prima zi. Tocmai ce luasem vacanţă (ca elevă atunci) şi m-am mutat la ei vreo două săptămâni. Îmi luasem în serios rolul. Ieşeam cu el afară.... lumea mă privea ca şi cum aş fi fost un urs carpatin în piaţa din Berceni.... Bine, mama a sunat după mine şi a insistat să mă întorc acasă, să mă bucur de copilărie. 
 Între noi, s-a creat o relaţie specială. Ne înţelegem din priviri, mă sună când are nevoie de un sfat.... este un băiat frumos, inteligent şi vesel. La mulţi ani, Andrei!
Vara are farmecul ei.... o plac pentru că mă îmbrac colorat, lejer, iar vestimentaţia este bogată. Mă bucur de leagănul din curte, de lecturi în răcoarea serii, de plimbări în parcuri.
Am primit ofertă pentru Paris, 4 nopţi - 999 lei. Zâmbesc. M-am convins că şi francezii sunt la fel de mincinoşi, fricoşi, fără cuvânt.
Îmi doresc o minune... o schimbare majoră în viaţa mea... atât. Nu ştiu în ce plan... dar îmi doresc să fiu surprinsă în mod plăcut de viaţă. Vreau să întâlnesc oameni curajoşi, care să mă susţină în proiectele mele de a face lumea mai frumoasă (atât cât se poate). Nu mi-au plăcut niciodată persoanele plângăcioase.... care se sperie de fiecare lătrat al unui câine.
Vreau să fac ordine în viaţa mea, şi să elimin aşa numiţii prieteni falşi... care nu se pot bucura de realizările mele. Nu voi mai povesti nimic nimănui până nu le împlinesc.
Vreau să trăiesc o vară frumoasă... de neuitat... cu lecturi multe... cu regăsirea copilului din mine (deşi nu l-am părăsit niciodată)... cu îmbinarea utilului cu plăcutul... cu zâmbete şi bucurii la fiecare pas... :)...fără aşteptări de la nimeni...