vineri, ianuarie 30

Indicele de maturitate

La 20 de ani esti destul de matur sa iei o hotarare? Sa stii incotro te indrepti? Pe ce drum s-o apuci? Poti avea o familie? Poti da educatie unui copil? Poti reusi singur?
Daca la 50 de ani faci un pas gresit, divortezi, dai faliment, etc., esti imatur?
Dar daca esti un rasfatat, esti imatur? Daca ai o copilarie plina de responsabilitati (de exemplu grija fratilor, treburi gospodaresti etc.) sau modesta financiar, te maturizezi rapid?
Rautatea oamenilor ne face sa ne maturizam, sa constientizam ca viata e o lupta continua, de la inceput pana la sfarsit?
Am o varsta frumoasa... dar nu ma simt matura. Nu pot spune ca am fost lipsita de greutati... sau hai sa le numesc perioade neplacute. Am invatat ca trebuie sa apreciez tot ce obtin, precum si oamenii care-mi ofera un sfat, o vorba buna, o incurajare.
Sunt o norocoasa! Am intalnit omul potrivit la locul si momentul potrivit! Am invatat sa trag cu urechea, sa ascult, sa-nvat din orice experienta: nimic nu este intamplator!
"Devenim ceea ce suntem." (Nietzsche)

Viata

Viata este dura, de multe ori nedreapta, dar… atat de frumoasa! Merita sa o traiesti frumos! Sa te bucuri de fiecare raza de soare, de fiecare petala viu colorata, de fiecare pietricica pe care o dai cu piciorul, de fiecare nor cu o forma mai mult sau mai putin interesanta, de fiecare zambet ce-ti e adresat, de fiecare adiere de vant!
Oricat ai fii de trist, gandeste-te ca orice ti se intampla are un rost!

Romanta fara muzica - de Ion Minulescu

"Ca s-ajung pana la tine, i-am zis vantului:
- Da-mi mana
Si taraste-ma cu tine pana unde poti patrunde-
Pana-n zarea-nsangerata unde soarele s-ascunde...
Ca s-ajung cat mai degraba.
Haide, vantule, da-mi mana!..."

Duelul

Hai sa ne duelam in:
-vise
-cuvinte frumoase
-priviri intense
-zambete
-voie buna
-realizari
-sperante.