joi, octombrie 28

marmote si orice din cauza plictisului
vi s-a intamplat ca atunci cand aveti ceva stresant si presant si plictisitor de tehnoredactat, sa fiti inconjurati de tot felul de idei, de strumfi si elfi (ca tot am capatat statutul - care ma onoreaza recunosc - de zana elfilor) si sa vreti sa scrieti despre cate in luna si-n stele si-n gandurile mele, dar numai despre stiinta nu?

ei bine... asa patesc eu in aceste clipe grele si apasatoare, atat de stiintifice si apretate, incat ma zgarie la maneca dreapta care se freaca de marginea biroului. va amintiti de marmota vesela si zglobie ce invelea ciocolata in staniol? priviti-o cat de plictisita si relaxata am intalnit-o fata in fata la oceanariul din Lisboa.

viata nu poate fi numai lapte si miere, ciocolata si bunatate. este nevoie si de putina tristete pentru aprecierea clipelor de bucurie si reusite din palmaresul fiecaruia (azi am aflat ca palmers inseamna palmieri; din istoria scrierii).

zambiti da?! asa... va multumesc!

text cu voiosul V

un vant viteaz imi spulbara visele. viata mea e condusa pe viile alei, de un priceput vizitiu, cu haina verde de velur. vreau sa iubesc acel barbat vesel, care are inteligenta vie de a cunoaste ca nu frumusetea fizica este importanta, ci forta sufletului si curajul de a infrunta viitorul. valsez din memorie, dansul din Verona. atunci, am fost prima data la vanatoare de vulpi. vesnice vor ramane aceste amintiri. vineri am fost invitata la Traviata de Verdi. vibrez profund! violoncelul si vioara le aud de pe acum. valiza de sub patul meu contine zestrea cu voie buna si carti. Doamne, ce vremuri voi trai! ce viitor irezistibil imi surade! vamesul imi cere un semn de admiratie. ce ii pot oferi?! doar un zambet voios. voalul violet imi dezvaluie chipul, astazi plans de dor. viermele iese din marul care este condus spre buzele carnoase. ihh... ce scarbos! viul ne paste la fiecare pas! vampirul aparut de pe un viaduct de metal imi vizeaza vena jugulara. dar gata! imi iau curajul de brat, farmecul in bastonul visiniu si plec.
voiajul spre marea iubire ce-am visat-o de curand, incepe in acest moment.
viorelele imi soptesc ca cerul e albastru si sufletul mi-e verde si sangele cald!