marți, iunie 8

zi de marti

zi de marti. ma pregatesc pentru sustinerea referatelor. vreau sa schimb fundalul la prezentarea power point - realizata de un bun prieten (sunt asa obosita sau puturoasa sau plictisita sau dezgustata de tot ce inseamna invatamant incat nu mai am stare sa fac nimic) - a referatului. aleg un scris de culoare deshisa... stiu ca nu e bine, dar sunt contra cronometru si nu mai pot modifica nimic... m-am enervat. nu-mi mai iese. ramana asa, stiind foarte bine ca nu se va vedea pe retroproiector.
imi fac un dus si incep sa ma imbrac. cand sa trag dresul, se rupe. deci... e imposibil. iau alt dres, si pe ultima suta de metri ies din casa.
dupa o statie autobuzul nu mai porneste. ahhh! fir-ar sa fie: e marti! as vrea sa renunt... sa nu ma mai duc la facultate.
ajung la 12 fix la facultate. in comisie, se afla unul din cei mai "carcotasi" si perfectionisti profesori. imi vine sa renunt - pe bune acum -, sa nu mai sustin nimic. profu desfiinteaza tot ce prinde. pe de o parte, are dreptate.
intr-un final... dupa emotii ce mi-au topit 2 cm de tesut adipos (de unde nici eu nu stiu), imi iau inima in dinti si prezint referatele. ce poate a-mi face? da... toate bune si frumoase stiintific vorbind, proful se stramba la mine si imi spune ca tehnoredactarea necesita retusari majore. gasesc o scuza - penibila pentru mine si nivelul universitar, dar adevarata (probleme de sanatate, si nu am mintit) - proful se mai stramba o data si-mi zice: "in toamna - mai am un referat - sa nu te mai prind cu asa ceva". da da da... seful sa traiti!
am scapat cu viata la orele 19. intelegeti ce chin este pentru mine Gradina Botanica? 7 ore de gene, ADN, mucegaiuri, ciuperci, imunoglobuline, mucoase gastrice si bacterii... ihh... fiecare examen, fiecare intalnire cu profesorii inseamna un junghi in inima, stiind ca nu am vrut sa urmez cursurile acestei facultati. dar, pentru ca nu ma pot face de ras, e necesar sa citesc si sa invat biologie.
pornesc alene pe aleile gradinii. ma suna colegii de la scoala sa ma intrebe daca pot incheia ei din medii - dirigintii de la clase. "daca voi vreti, cu mare drag!"
sunt atat de obosita incat nici nu mai pot vorbi... sunt destul de irascibila si inceata. acum, tot de la obsoseala, stau si scriu - amintiri neinteresante - in loc sa ma odihnesc. dar nu pot... nu ca nu as vrea.
ma retrag la lectura. citesc "Crestetul Ghetarului'" de Constanta Buzea, sotia lui Adrian Paunescu - un jurnal emotionant, cum rar am citit, pe care vi-l recomand cu caldura, caci mi-a fost inmanat cu dragoste de o buna amica, Oana.

poze din excursie


zi cu emotii

zorii zilei imi bat in geam.
-buna dimineata. am venit sa te racorim.
-buna dimineata sa fie pentru noi toti, raspund si ma asez in pat.
nu mi-e somn, dar simt nevoie sa stau putin cu gandurile mele si sa le asez cronologic, in ordine.
emotiile apar si imi patrnd prin vene. le simt cum circula si in curand ajung la inima. ma ridic si merg sa ma spal ci apa rece.
"inca putin, imi spun si incerc sa ma incurajez. ai trecut si prin mai greu de atat. poti, si va fi bine. esti o invingatoare, tu stii asta, dar adesea uiti, lasandu-te prinsa in mrejele emotiilor. sunt oameni dragi, care iti tin pumnii."
simt ca viata mea se va schimba in curand. simt ca voi deveni MATURA si mult mai asezata - la propriu si la figurat. am emotii si pentru asta, dar imi doresc. vreau doar sa fiu pregatita si sa fie bine. sa nu dezamagesc, sa nu fiu dezamagita.
aseara am scris la o poveste. m-am eliberat. pornesc - cum un bun prieten imi spune - pe urmele lui Creanga (mare talent de povestitor).
acum, iau o foaie si scriu povestea vietii mele ce ma asteata. e atat de senina si calma si vie si frumoasa si vesela si spornica, incat nu-mi vine sa cred ca eu voi juca rolul principal. am facut ceva repetitii, sper sa nu ma balbai, sa fiu stapana pe mine si sa sa fac lucrurile asa cum e bine sa fie: frumoase, minunate, utile celor dragi mie, dar mai ales sufletului meu.
peste cateva ore pornesc spre Gradina Botanica... inca putin ca studenta... inca doua referate de sustinut. hai ca poti! zambeste si daruieste zambete! oamenii au nevoi de ele... azi, mai mult ca oricand!