luni, aprilie 23

Citat primit cu drag

"O, om! Ce mari raspunderi ai,/ Tu vei pleca din lume,/ Dar ce ai spus prin scris sau grai/ Sau lasi prin pilda care-o dai/ Pe multi, pe multi spre iad sau rai/ Mereu o sa-i indrume./ Deci nu uita!... Fii credincios/ Cu grija si cu teama/ Sa lasi in inimi luminos,/ Un semn, un gand, un drum frumos,/ Caci pentru toate, neindoios,/ Odata vei da seama." Sf. Ioan Iacob Hozevitul

Eu şi răbdarea....

.... baba şi mitraliera. Mereu mi-am impus să am răbdare. DA, D, DA. RĂB-DA-RE!!!!

Am rugat un prieten, ce lucrează la o editură (deci are experienţă şi răbdare... şi şcoala vieţii având vreo 51 de ani) să-mi corecteze un manuscris. Îmi trimite un mail că teza este corectată dar nu poate fi trimisă pe mail. Îl sun, rugându-l să o expedieze prin transfer.ro. 

- Gata, am trimis-o.
Verific mailul.
-N-a ajuns.
-Aşteaptă... off... fiţi-ar răbdarea de râs să îţi fie.
- hahaha... doar mă cunoşti.
- Ar trebui să înţelegi foarte bine bărbaţii.... să vezi şi tu cum e să ţi doreşti "ceva" şi să nu mai ai răbdare.
- Bine, bine.... încerc să fac tot posibilul să am răbdare, dar şi să vă înţeleg.

Mi-a spus că e târg d ecarte la Chişinău. Drăguţ! Eu aştept bookfest-ul din 30 mai - 3 iunie. Poate merg să dau nişte autografe alături de Tobias.

Seară magică tututor. :)

Un nou look

După discuţii plictisitoare, drumuri fără nicio rezolvare,mi-am spus că ar fi timpul să mă răsfăţ. Mâine încep şcoala, aşa că, am ales să mă tund. 
Aşadar, mi-am sunat coafeza. Avea agenda liberă. Minunat! M-am dus, m-am tuns şi mi-am crescut încrederea în mine cu procente bune. :))

De azi, timp de un an de zile, editura ALL lansează CAMPANIA "CARTEA CĂLĂTOARE". Ţineţi pasul cu lectura. Urmăriţi cartea care vă face cu ochiul şi cereţi să vină în mâinile dvs. Mai multe detalii, în rândurile de mai jos:

Săptămâna viitoare, pe 23 aprilie, este Ziua Internaţională a Cărţii. O sărbătorim printr-o nouă campanie, Cartea călătoare, ce încurajează lectura şi cultivarea interesului pentru cărţi.
Cei care vor da startul campaniei Cartea călătoare sunt 50 de bloggeri din grupul vALLuntar. Am pus la dispoziţia lor cărţi la alegere de pe www.all.ro. Fiecare blogger implicat în campanie va trebui să citească şi să dea mai departe cartea primită. La rândul lui, cel care primeşte cartea o citeşte şi o dă apoi mai departe. Fiecare cititor trebuie să intre pe pagina de Facebook.com/Editura.All sau pe Twitter, folosind hashtagul #carteacalatoare, şi să ne spună titlul cărţii şi unde se află ea (oraşul).

“De fiecare dată când citim, intrăm într-o călătorie fantastică, o aventură în lumea cărţii. Ne-am gândit să le oferim cărţilor o aventură în lumea oamenilor, să le trimitem pe ele într-o călătorie minunată, în care vor întâlni pasionaţi de lectură. Va fi o călătorie vie pentru cărţile noastre călătoare. Păcat că ele, cărţile, nu pot spune decât povestea scrisă cu litere de cerneală pe paginile lor, pentru că, dacă ar putea spune şi povestea locurilor pe care le vor vedea, ar fi una magnifică. Drum bun, cărţilor noastre călătoare!”, a declarat Mario Demezzo, Vicepreşedinte Grupul Editorial ALL.
La final, va fi realizat traseul fiecărei cărţi din campania Cartea călătoare. Perioada de desfăşurare a campaniei este 23 aprilie 2012 – 23 aprilie 2013.
Cărţile ce fac parte din campania Cartea călătoare pot fi recunoscute uşor, prin eticheta explicativă lipită pe coperta întâi. Urmăreşte cărţile călătoare şi în oraşul tău! Spor la citit

Hai cu speranţa.... :)

Ieri am fost zguduită bine de tot de depresiile şi problemele celor din jur. Ca un făcut, am primit n plângeri de: lipsă de chef pentru socializare, depresia după despărţirea de un tip beţiv (indiferent cu ar fi tipul, despărţirile dor; chiar şi cele fără cuvinte, fără sens şi în care ai investit enorm;) care s-a transmis şi în familia respectivă.
Şi eu am trecut prin diverse probleme ce mă doborâseră sufleteşte....
- Şi care a fost pastila de rezolvare?
- Să nu îţi plângi de milă. Să iei o foaie de hârtie şi să scrii ce vrei să faci cu viaţa ta. Pentru început, important este să stai puţin cu tine. Apoi, indicat ar fi să urmezi nişte cursuri (nu şcoală, ceva relaxant, hobby) care să îţi mintea ocupată... plus că mai întâlneşti oameni. Nu există om fără probleme, şi ale fiecărua sunt cele mai grave. Un bărbat îţi completează viaţa, dar nu îţi aduce fericirea absolută. Este şi el om, are şi el defecte şi toane, pe lângă calităţi bineînţeles.

....

Ca să-mi treacă moleşeala ce mă curpinsese, am pornit spre oraş (ca un iepuraş grăbit) să cumpăr cadou surorii mele. LA MULŢI ANI tuturor celor ce poartă numele sfântului Gheorghe, ce s-a luptat cu balaurul. Fie ca viaţa să vă dea curajul de a trăi frumos, sincer, curat, alături de cei dragi sufletului vostru.

La întoarcere, nu ştiu ce a fost în mintea mea, dar am citit poveşti despre diagnostice. Nu sunt ipohondră (am depăşit starea aceasta în facultate), dar pierderile de memorie asociate cu o formă de cancer limfatic sau demenţă după o viaţă trăită frumos, m-au determinat să pun capăt lecturii. Ce oi fi gândit când mi-am cumpărat această carte?

Înainte de somn, caut pe noptieră o carte pentru a-mi aduce visele. Găsesc "Bonjour tristesse" de Francoise Segal (o scriitoare franceză controversată, dar care a câştigat foarte bine din scris; avea mani vitezei; a murit în urma traumelor cauzate de un accident grav; făcea tratament cu morfină) pe care o începusem d emult, dar nu o finalizasem. Cele câteva pagini de final, moarte, accident de maşină, singurătate, tristeţe, m-au făcut să-mi doresc a citi Sandra Brown. Glumesc!

Nu mai visasem de mult. Am avut un vis ciudat. Era şi normal. Plecam îmreună cu mai mulţi prieteni,  cu trenul. La o staţie, dau copilul uei doamne cu multe bagaje, dar eu rămân în tren (care părea a fi tramvai). Mai merg o staţie, apoi mă întorc pe liniile ferate spre localitatea unde trebuia să cobor. Se făcea că eram şi cu sora mea. :) Prostii...

Aşa că... aveţi grijă ce citiţi.Şi că tot am adus vorba, azi e noaptea cărţilor deschise la Bastilia.

"Astăzi, 23 aprilie, cu ocazia Zilei Internaționale a Cărților, Librăria Bastilia (Piața Romană numărul 5) v-a pregătit o noapte specială.
De la ora 18:00 până la 3:00 toate titlurile vor fi reduse cu 20%. De la ora 19.00 începe Porc cu piper alături Matei Martin. De data aceasta rețeta aleasă este ghiveci măcelăresc din "Don Quijote". Intrarea este 10 lei iar rezervările se fac sunând la librărie.

De la 22.00 aveți parte de un concert de pian, electro și voce cu ruePavlov. Iar de la 23.30, 3 actori şi 3 scriitori vă invită la o lectură publică, fiecare în câte o cameră a librăriei. Vor citi Nora Iuga, Radu Paraschivescu, Bogdan Ghiu şi actorii Nicoleta Lefter, Mihai Smarandache, Alexandru Potocean."