duminică, martie 22

De ce citim?

Mijloace de transport in comun. Oamenii citesc. Oferta este larga. Ziare cu tiraj mare au campanii de promovare a cartilor. Au succes. Vanzatorii spun ca la ora 7, stocul este epuizat. Acest lucru ma bucura.
Imi place sa daruiesc carti, ba chiar sa si imprumut. Eu tratez cartile ca pe fiinte vii. Nu alterez paginile indoindu-le, caci stiu ca sufera. Nu apas cotorul cartii, caci durerea e intensa. E ca un junghi.Iubiti cartea la propriu si la figurat. Pastrati-o si pentru generatiile viitoare.
Dar, de ce citim? Doar ca sa avem o preocupare? Folosim pildele, solutiile ce reies din carti?Intr-o perioada am citit multa psihologie aplicata. Mi-a folosit. Eu sper ca lectiile sa-mi foloseasca pentru o lunga perioada.Mi-a placut si "Codul bunelor maniere". Cand am cumparat-o, o prietena mi-a spus ca eu nu am nevoie, dar credeti-ma, oricine are nevoie. Traim intr-o perioada urata, mitocaneasca, in care, daca ciocani la usa sau spui multumesc, esti privit ca un ciudat. Dar sufletului tau ii face asa bine sa fii ALTFEL, de fapt sa fii OM CIVILIZAT.
Imi plac jurnalele. Incerc sa invat ceva de la acei oameni. Incerc sa iau de la fiecare om ce are bun. Toti suntem buni si rai. Difera procentul. M-a impresionat jurnalul Marthei Freud: o femeie cu bun simt, puternica si desteapta, care a stat in umbra sotului. O mama devotata, sotie intelegatoare si dedicata -desi se simtea ignorata uneori- dar mai presus de toata o femeie sensibila si rabdatoare. Un model de femeie, chiar si pentru zilele noastre.
Acum, citesc "Jurnalul unei scriitoare" de Virginia Woolf. O femeie care a iubit, a scris, a citit temeinic si foarte organizat, cu termene limita, dar nu a fost mama. Si a regretat asta.Cititi. Trageti concluzii si aplicati -cat se poate- in viata de zi cu zi.
"Citeste. Citind mereu, mintea ta va deveni un laborator de idei si imagini, din care vei intelege sensul si filozofia vietii." M.Eminescu

REVENIRE

Credeam ca nu am asa succes.
Multumesc oamenilor carora le pasa de mine, le place ce scriu din cand in cand.
Nu vreau sa par o femeie "moale", dar, sincer imi lipseste blogul. NU pot sta departe de el.
Barbati vs femei

Ma uit in jur si observ: mai multe femei decat barbati. Sunt norocosi. Au de unde selecta: mai buna, mai frumoasa, mai inteligenta.Intrebarea: "Ce a fost mai intai, barbatul sau femeia?" nu-si are sensul. Stim cu totii ca, D-zeu a creat femeia dintr-o coasta de-a lui Adam, deoarece, acesta incepuse sa se plictiseasca.Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma uit la colegii mei barbati, am tras urmatoarea concluzie: pot fi clasificati in trei categorii. Acestea sunt:-pustani: care imi spun buna si ma considera o pustoaica si fac glume de liceu.-misogini: care cred ca Universul graviteaza in jurul lor si spun printre dinti:"Buna ziua"!-respectabili:care stiu ca femeia merita atentie si spun: "Sarut mana".Ieri, discutam cu un coleg din categoria pustanilor. El fericit ca s-a nascut barbat, ca nu e stresat, ca nu are menstruatie. I-am zis:-Mi-as dori sa fiu pentru o zi barbat. Sa vad viata prin ochii vostri.Mi-a raspuns:-Iti imprumut cu placere creierul meu pentru o zi, si adaug: daca as avea corpul tau, nu as avea incredere in niciun barbat.Avantajele de a fi barbat: -din punctul meu de vedere.-nu iti faci griji dimineata ca ai cearcane si trebuie sa le maschezi cu anticearcan;-nu te superi ca ti s-a rupt dresul, ultimul pe care-l aveai si este o zi importanta pentru tine;-poti bea bere fara sa mergi de 10 ori la toaleta -vezica barbatilor e special adaptata pentru asta;-poti injura linistit, nu se uita nimeni stramb la tine;-nu ti se fac avansuri pe care trebuie sa le respingi diplomatic;-nu stai sa numeri caloriile;-nu te epilezi;Dezavantaje:-nu atragi priviri printr-o tinuta sexy; sau poate doar daca este foarte sexy :);-nu stii sigur ca pruncul tau e al tau;-nu porti tocuri, deci nu poti sfida lumea de la inaltime - inaltimea tocurilor;As vrea sa fiu barbat, dar studiile arata ca, ei traiesc mai putin...asa ca, raman la ce sunt: femeie, feminina, dar nu feminista.In spatele oricarui barbat puternic, sta o femeie puternica. INTOTDEAUNA! Se poate verifica.