joi, februarie 25

Prinţul meuPornind de la horoscopul de ieri, care m-a amuzat copios, am decis să scriu câteva cuvinte despre “prinţul” din viaţa mea. Da, există. Şi are regat. Bineînţeles că nu în apropierea regatului meu, ar fi fost prea plictisitoare povestea, să sară gardul şi să ne vedem. Nuuu, regatul său este peste văi şi munţi, departe, acolo sus. Castelul său este înconjurat de munţi, păduri şi ape. Peisajul e mirific. Trebuie să se lupte cu zmei şi balauri pentru a ajunge la mine, care îl aştept la fereastră, cu inima împietrită de emoţie.
Prinţul e înalt, chipeş, cu ochi frumoşi, iar râsul său este o adevărată terapie pentru mine. Nu a studiat la Sorbona sau la Bordeaux , dar are maniere şi scrie atât de frumos. (m-a ajutat să corectez şi să finalizez o poveste).
Ca orice prinţ care se respectă, îşi doreşte moştenitori.
Cred ca acestea sunt punctele lui forte (pe care le pot spune “public” despre el).
E PRINŢUL CE MI-A FURAT INIMA! O declar pierdută...

Horoscopul meu de azi

Primesc zilnic un horoscop personalizat: numele meu, data mea de nastere, deci e al meu. Clar!
Zilele trecute, un domn imi scria ceva de genul:"un print isi va lega calul in fata scolii, iar tu te vei uita de la fereastra cancelariei..." etc. Am zambit.
Azi, horoscopul imi spune asa:
"Horoscop personalizat de astazi pentru tine Claudia Lizica - 5 Mai
Surprize amoroase Ai destul timp azi sa meditezi si sa visezi cu ochii deschisi, ceea ce e destul de nou pentru tine, avand in vedere ca esti pragmatica prin definitie si ocupata mai tot timpul... Totusi, daca visezi la vreun print care tocmai ti-a furat inima, fii atenta!
S-ar putea ca sa fie adevarat si sa te astepte o poveste incredibila, chiar de sarbatori!
Bani: foarte bine
Sanatate: bine
Dragoste: foarte bine "
Ha ha ha...

Mărţişorul


Pierdusem dorinta si placerea de a purta Martisor. Nu stiu, poate unde piata era invidata de kitsch-uri. Habar nu am care a fost motivul real. Stiu ca pentru baieti e ceva costisitor si fug cat pot de aceasta sarbatoare. Si-a pierdut oarecum din parfum, din farmec. Pacat. Si, tocmai de aceea, fac o calatorie in interiorul meu, sa imi gasesc dorul de a purta Martisor, la pieptul meu cu dor.

Clasa I… un baiat dragut, care locuia la internatul din curtea scolii… mi-a daruit cel mai frumos martisor... pentru ca, eram pentru el, FRUMOASA. A insemnat mult pentru mine. Acel Martisor il am si acum.
Apoi, peste ani, eram o domnisoara draguta, am primit o felicitare facuta manual cu textul: “Din alb de nea nevinovat/ Din rosul dragostei curat/ Iti impletesc un Martisor/ Sa-l porti la pieptul tau cu dor.” Mi-a placut.
….
Imi plac lucrurile simple, finute, cu bun gust si muuult suflet.
Am o prietena care face martisoare. Am descoperit oameni talentati care fac lucruri minunate – handmade. Promit sa ma intorc la frumos… sa-l vad, sa-l traiesc din plin. Imi plac cosarii, trifoiul cu patru foi si potcoavele.
Anul acesta, voi pune in practica povestea Martisorului, care spunea cam asa: “firul de Martisor va fi purtat la mana o luna de zile, iar in ultima zi a lui martie, va fi rupt de un baiat. Acel baiat te va iubi.” Da, e copilaresc, stiu, dar vreau sa ma joc, sa ma intorc la basm si la traditie.
Domnilor dragi, nu va impacientati, Martisorul trebuie sa fie simplu, simbolic, si nu foarte costisitor. Daca este venit din inima, cu multa daruire valoreaza mai mult decat o bijuterie. Un vers, cu un fir de Martisor pentru fetele romantic face mai mult decat un parfum Cacharel.
Acum, va las. Pornesc spre Targul de Martisor de la Muzeul Taranului Roman. (25-28 februarie).