joi, august 20

Prietenia






Prieteni... surori si frati.
E minunat sa-i ai. Nici nu stii cat sunt de valorosi. Aflii, din intamplare, intr-o buna zi, ca exista oameni singuri. Oameni carora le e teama ca, daca li s-ar intampla sa ajunga inconstienti la spital, nu au pe nimeni sa anunte ca e bolnav. E trist sa vrei sa mergi cu bicicleta si sa nu ai companie. E inadmisabil sa vrei sa comunici cu cineva, despre orice si oricine si te uiti in jur si nu vezi pe nimeni. Te intrebi de ce? Unde este problema? Nu esti cumva o persoana dificila? Invata sa faci compromisuri. Invata sa comunici. Cauta persoanele cu pasiuni comune. Nu pierde contactul cu prietenii vechi, chiar daca iti faci zilnic cate un prieten nou.
Nu pierde legatura cu fratii si surorile. E minunat sa ai, o viata, sora sau fratele, alaturi. Eu, sufar de sindromul "Alba ca Zapada". Adica, cand sora mea lipseste de acasa, imi place sa dorm in patul ei, ca personajul mentionat mai sus, in patul piticilor. Desi incerc sa nu las urme, mereu, la intoarcerea acasa, striga: "Cine a dormit in patul meu?" Si ridic doua degete, cuminte si raspund: "Eu".
Aveti mare grija de oamenii din jur, de prieteni, pastrati legatura cu ei.

Verbe

Eu zic si el tace. Ea spune si ei nu sunt de acord. Ele asculta si chitara canta. Timpul tine cu noi doi. Mi-e dor de tine! Sunt o femeie puternica. Ne-am despartit. Prietenii mei rad de mine. Iubirea de-o vara nu tine. Viata e frumoasa.
Verbe. Statice sau care exprima miscarea. Verbe frumoase si sensibile. Verbe ce exprima simtiri.
-Hei, potoliti-va! Ce v-a apucat? Ce s-a-ntamplat?
Sa va explic si voua. verbele "a spune" si "a zice" s-au incaierat. Nu stiu care e mai puternic.
-Eu spun ca sunt mai interesant si mai linistit. Incep cu litera S de la sssst. Sunt senzual, caci e tot cu S, comenteaza "a spune".
- Eu zic ca am zel, sunt zanatec, sunt mai plin de viata, adauga "a zice".
-Tu incepi cu Z de la zât. Ha ha ha. Verbul " a spune" rade, tinandu-se cu mana de burta.
-Liniste. Sunteti niste fraieri. Aveti acelasi farmec, acelasi rost. Sunteti o familie. O mare familie. Aceasta familie e alcatuita din: " a consemna. ♦ A recita. A destăinui, a mărturisi ceva cuiva. ♦ A pârî, a denunța pe cineva. A explica cuiva un lucru, a lămuri pe cineva. A numi; a porecli. ♦ a vorbi, a zice, (pop.) a cuvânta, a glăsui, a grăi, (înv.) a vorovi. (~-i înainte, nu te sfii!) a rosti, a zice, (pop.) a cuvânta, a glăsui, a grăi, (înv.) a glăsi, (depr.) a debita. (~ numai prostii.) arăta. afirma. transmite. povesti. destăinui. recita. obiecta."
Verbele se "a spune" si " a zice" se opresc si intreaba:
-Tu cine esti?
-DEX-ul. Ha ha ha. Va spun si la ce pagina va aflati daca vreti. Ha ha ha. Va zic si care dintre voi e mai des folosit. Ha ha ha.
"A spune" se uita la "a zice" si silabiseste:
-Hai ca ne-am facut de ras. Ne cunoaste si ne respecta in mod egal. Iarta-ma frate. Pace?
-Sigur fratioare! Fecare are sonoritatea lui. Suntem frumosi si inseparabili.
-Hai la o inghetata, zice "a spune".
-Sa mergem, spune "a zice".