duminică, septembrie 2

Lansare de carte - "Soni" de Andrei Ruse


 Îmi doream de mult să citesc cartea. De fiecare dată intervenea ceva. Am aflat că va fi reeditată. Momentul s-a produs. Carte este reeditată la editura Polirom. De abia aştept să o devorez, dr cu autograf, nu aşa oricum.

Andrei Ruse este un tip interesant, care fumează mult, dar scrie demenţial de frumos.
L-am cunoscut - fără a face prezentările - la lansarea unui volum de poezii de dragoste, cu ocazia unui Valentine's Day.
Apoi am avut un "conflict" indirect. Am scris poezii pe un site administrat de Andrei Ruse, şi mi-a scris că, dacă sunt un profesor la fel de jalnic precum scriu, să mă las de meserie. Se pare că sunt o nepricepută în ale poeziei, dar un profesor dedicat. 
Andrei Ruse a obţinut o bursă literară şi va pleca în Germania. FELICITĂRI!

Haideţi să-l cunoaşteţi. Unde? Citiţi aici.

Miercuri, 5 septembrie, la ora 19.30, la Librăria Cărtureşti Verona (ceainărie), va avea loc lansarea romanului Soni de Andrei Ruse, ediţia a III a revăzută, ce va apărea săptămîna aceasta în colecţia „Ego. Proză” a editurii Polirom (coordonator Lucian Dan Teodorovici).


La eveniment sînt invitaţi atît fanii declaraţi ai romanului, cît şi cei dornici să-l descopere – acum cu final schimbat.


Fragmente în lectura autorului

Muzică live de Cătălin Ţeţe

Amfitrion: Sorin DespoT

De la ora 21.00, după lectură şi autografe, participanţii la eveniment sînt aşteptaţi la after party în Club A.

.......................................................................................................................

Synopsis:


Povestea Soniei, o tînără de douăzeci şi şase de ani care află că are cancer la stomac şi numai o jumătate de an de trăit, ne conduce către înţelegerea sensului şi a libertăţii omului într-o societate urbană tot mai agitată, lipsită de sentimente şi plină de artificial. Dincolo de ritmul de cavalcadă nebunească spre moarte şi de bravada dureroasă, perfect justificată de circumstanţe, Soni are puritate şi un romantism cu care tinerii vor rezona întotdeauna. Căci, după cum spune personajul principal, „nu e nimic aici în afara dorinţei noastre de a muri cît mai tîrziu posibil”.

Singurătate

Nu ştiu ce înseamnă singurătatea... uneori mi-o doresc. Dar doare enorm de mult singurătatea în doi. Îl iubesc... însă lui îi este teamă. 
- Nu sunt hotărât. Dacă este cineva mai hotărât decât mine, du-te.
Mi-e greu. Mi-e greu să trag pentru doi... mi-e greu să aduc pe lini de plutire un pesimist înverşunat.
E festival de teatru Undercloud. Anul trecut descoperisem un bărbat cu suflet de artist, cu voce calmă şi zâmbet sincer, care m-a însoţit la acest festival. A fost prea frumos ca să fie şi adevărat. A dispărut în fum... oare mai ştie despre mine? Nu răspunde la mailuri. Oricum nu-l bombardez... şi oricum e trist şi fără farmec totul... minciuna destramă totul.
Azi, caut însoţitor pentru teatru. Sora mea, nu e pasionată. Vărul meu îmi spune:
- Ştii, de atunci când am mers împreună la Odeon (acum muuuuulţi ani), am mai văzut 2-3 piese. Tu ai latura culturală mai dezvoltată decât mine.
Mi-am ales trei piese de teatru... mă voi duce singură. Mă duc printre oameni... nu are de ce să-mi fie urât. Poate îmi întâlnesc sufletul pereche.
Sunt obosită şi îngerii mi-au oferit o săptămână în plus de vacanţă. Sper să găsesc puterea, voinţa, entuziasmul şi norocul de a-mi finaliza proiectul de suflet.

Festival de teatru 3-13 septembrie

UNDERCLOUD - festival de teatru independent de orice


2012 ediţia a V-a - PRIMA EDIŢIE CONCURS

3 - 13 septembrie 2012 la Clubul Ţăranului - Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti


Presedinte onorific: Andrei Serban

Biletele se gasesc direct la M.T.R. intre orele 14-21 zilnic la Info Point Undercloud ( intrarea din Clubul Taranului) sau on-line pe www.bilete.ro si www.vreaubilet.ro

Cost: 30 lei 


Informatii si rezervari: 0727 100 856 si 0740.78.76.93


"Secretul tineretii vesnice se gaseste in actiunea cautarii. Tuturor cercetatorilor tineri le urez sa continue sa fie indrazneti, chiar pot spune ca ar trebui sa fie mult mai indrazneti - acum e momentul sa atraga atentia spectatorilor de pe scena politica, unde se face teatru foarte prost si sa o dirijeze inspre scena vietii, unde teatrul independent sa fie rege. Da, independenta insemana libertatea de a improviza, dar si rigoarea si disciplina fara de care se cade in banal si medocru. Se spune ca atunci cand cauti cu adevarat, gasesti. Dragi colegi in ale cautarii, va urez sa descoperiti multe, printre care poate chiar o perla sau doua. Drum bun !" - Andrei Serban, Presedinte Onorific al Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD
Producatori: Fundatia Compania de Teatru D’ AYA si Carla – Maria & Friends
Sustinut de: Radio Guerrilla
Festival sprijinit de Ministerul Culturii si Patrimoniului National

Juriul Festivalului:
George Ivascu (Directorul Teatrului Metropolis)
Coca Bleos (Actrita)
Monica Andronescu (Redactor-sef Revista Yorick)

Premiile Festivalului:
Premiul ANDREI SERBAN – pentru cel mai bun spectacol
este acordat de Clubul Taranului ( Muzeul Taranului Roman) si consta intr-o stagiune sustinuta timp de un an de zile la Clubul Taranului

Premiul RADIO GUERRILLA – pentru regie este acordat de Radio Guerrilla si consta intr-o campanie de spoturi publicitare difuzata – evident – pe Guerrilla.

Premiul pentru cel mai bun actor - vestimentatie creata si pictata de designerul Eli Sultan, un curs de auto - machiaj tinut de make-up artistul Paulina Buldumea la Scoala Atelier Paris si o mapa foto profesionala realizata de Andrei Runcanu.

Premiul pentru cea mai buna actrita - vestimentatie creata si pictata de designerul Eli Sultan, DocBook creat si oferit de actorul Daniel Popa (Doctoru’) si o mapa foto profesionala realizata de Andrei Runcanu.

Premiul pentru scenografie - consta intr-o lucrare a pictoritei si scenografei Mirela Traistaru

Premiul UNDERCLOUD – pentru originalitate & inovatie
este acordat de Marla Image Boutique si consta intr-o campanie de PR.

Premiul Publicului consta in consultanta
juridica acordata de avocatul Radu Sora timp de 1 an.

Editura Trei se alatura Prietenilor – Parteneri si ofera fiecarui castigator o selectie de carti de top ale Editurii.

Organizatori:
Chris Simion – Directorul Festivalului , regizor&scriitor
Carla Maria Teaha – Director Executiv, actrita & PR
Marius Zarafescu – Director de Program, Teatrolog

Contact:
tel: 0040.727.100.856