miercuri, martie 16

Din toamnă, voi lucra aici

Este unul din visele mele.... :)

Videoclip în dar



Mulţumesc Bianca!

Toate visele să se împlinească... uneori ştiu că pot, alteori simt că mă lupt cu morile de vânt... Don Quijote şi Dulcineea şi Sancho Panza scrie pe mine. :))

Am mai invatat



Aseara, am fost la conferinta despre femeile de cariera. Facultatea de Litere, sala de lectura. Nu fusese niciodata, astfle incat m-a fascinat. Studenti si studente dragute, dezinhibati - mai mult sau mai putin - atmosfera foarte placuta.
Doamnele invitate m-au frapat prin lejeritatea discursului, modului placut de a povesti liber.

Ada Roseti ne-a dat un citat din"Alice in Tara Minunilor" in care Alice vorbeste cu o pisica despre drumul pe care trebuie sa-l urmeze. Pisica o intreaba unde vrea sa ajunga. Alice nehotarata spune ca oriunde, iar pisica ii raspunde intelept: "atunci continua sa mergi".
Silitoare cum sunt, mi-am luat notite. Ada a punctat: "oamenii pe care ii intalnesti sunt foarte importanti. atat cei puternici, cat si cei mai slabi decat tine. pot veni oricand cu o idee, un sfat." "nesiguranta nu te paraseste niciodata. siguranta e apanajul prostilor". "invata tot timpul. nu ramane intr-un job care nu te mai motiveaza, care nu te stimuleaza. e ca si intr-o relatie. cand ceva nu merge, e mai bine sa te opresti."

Andreea Paul (Vass) - consilier al domnului Boc, a notat ideea ca sportul si o familie acasa, iti dau energia de care ai nevoie pentru a merge inainte.

Melania Medeleanu - mi-a intarit (daca mai era nevoie) convingerea ca, copiii sunt mult mai sinceri si mai umani decat adultii. ca a lucra cu ei este o misiune, este un dar, este o lectie zi de zi. ca poti avea toti banii din lume, dar sa nu te simti implinit.

Anca Buliman - de un umor si un optimism debordant (de care sufeream si eu candva), a spus ca ea urmeaza doua reguli (la care subscriu): cea a proprilui exemplu si cea a bunului simt. Cheia fericirii profesionale este pasiunea in ceea ce faci. nu e nevoie sa faci lucruri extraordinare in viata, ci sa le faci extraordinar de bine.
*
in drum spre casa, ma gandeam la cati oameni minunati am intalnit in viata mea, si mi-au influentat cariera (n-am gresit cuvantul: am o cariera, mica, dar ea exista. cateva articole, doua carti unde apar coautor - asta munca serioasa, povestile publicate, cele de la radio... si astea doar in ultimii 3-4 ani... e ceva).

directorul de la prima scoala unde am predat, care m-a incurajt cand m-am inscris la master si mi-a spus: "daca ai intrat in hora, trebuie sa joci. il vei finaliza."

multi... multi oameni care m-au ajutat sa imi scot la iveala inteligenta, potentialul de munca, curajul. aici mentionez colegii din cercetare, toate conferintele la care am participat.

azi, am intalnit un alt om minunat, care a reusit sa vada in mine ceea ce eu stiu ca am, dar nu reusesc sa il apreciez (poate este mai bine; altfel as deveni mandra si ar fi mai grav). o doamna, in adevaratul sens al cuvantului, profesor de exceptie, de la care am reusit sa mai "fur" cateva lectii de viata.
Multumesc din tot sufletul doamna A. S.!