luni, februarie 10

LA REVEDERE, COLEGĂ DRAGĂ!

DUMNEZEU SĂ TE ODIHNEASCĂ ÎN PACE! ȘTIU CĂ DE ACOLO DE SUS, VEI VEGHEA ASUPRA COPILEI TALE MINUNATE (PROMIT CĂ AM SĂ ÎI TRIMIT MESAJE ȘI COI AVEA GRIJĂ DE EA, ATÂT CÂT POT ȘI CÂT MĂ PRICEP) ȘI NE VEI ZÂMBI TUTUROR CELOR CARE ȚI-AM FOST DRAGI.

DUPĂ CHINURI GROAZNICE, S-A STINS DIN ACEASTĂ VIAȚĂ PE CARE A IUBIT-O CUM N-AM VĂZUT PE NIMENI SĂ O FACĂ, O FEMEIE DEOSEBITĂ, TARE DRAGĂ MIE... O FEMEIE CARE  ȘTIA SĂ ZÂMBEASCĂ ȘI SĂ FACĂ HAZ DE NECAZ... O FEMEIE MODESTĂ, PASIONATĂ DE MESERIE, EDUCATĂ... DORNICĂ SĂ EVOLUEZE ȘI SĂ ÎNVEȚE CÂT MAI MULT. REUȘISE SĂ SE TITULARIZEZE, ÎNSĂ SOARTA NU I-A OFERIT DECÂT UN SEMESTRU PENTRU A SE BUCURA DE ACEST STATUT. O FEMEIE MODERNĂ... MAMĂ IUBITOARE ȘI DEVOTATĂ. O FEMEIE PUTERNICĂ, HOTĂRÂTĂ, CARE A VENIT PÂNĂ ÎN ULTIMA CLIPĂ LA ȘCOALĂ, CARE ȘI-A PLĂTIT TOATE DATORIILE ȘI NU A ACCEPTAT COMPROMISURI. 

MI-A FOST TARE DRAGĂ... ȘI MODEL DE VIAȚĂ. ÎMI SPUNEA ADESEA SĂ MĂ CĂSĂTORESC, SĂ FAC COPII, CĂCI ORICUM NU VOI GĂSI UN OM  PERFECT... SAU CARE SĂ MĂ APRECIEZE SUTĂ LA SUTĂ!

MÂINE O CONDUCEM PE ULTIMUL DRUM!

ÎȚI MULȚUMESC PENTRU TOT CE AM ÎNVĂȚAT DE LA TINE, COLEGĂ DRAGĂ! LA REVEDERE, MARIETA!

La scoala...

Copiii ma intreaba ce am facut in  vacanta. Le spun de Brasov si de atelierul de scriere creativa. O fetita isi doreste si ea. 
O eleva ma opreste pe holurile liceului si ma intreaba:
- Buna ziua! Sunteti dna profesoara Groza?
- Da.
- Stiti... mi-ati fost profesoara acum 3 ani la scoala 114. La calsa 5F. Stateam in banca cu Silviu.
- Ma bucur, dar sincer nu imi mai amintesc. 
Port o scurta discutie cu ea, ii urez succes si plec la cancelarie.
Dupa  ore, ajung la scoala 114 sa imi ridic o adeverinta. Urc si in cancelarie sa imi salut colegii. Ma felicita pentru toate poiectele si cartile pe care le fac cu si pentru copii. Imi spun ca am slabit si mai rau. (Totul se plateste in viata!) O colega draga mie, tot Tauroaica, imi spune ca s-a apucat de o alta facultate la 40 si ceva de ani... asadar se poate! 
Pornesc cu avant spre o alta scoala... sa duc adeverinta...
Ma gandesc la mine... la ce ar trebui sa fac cu viata mea... e tare greu sa aflu... mi-as dori sa imi spuna Dumnezeu intr-o scrisoare pasii pe care trebuie sa ii urmez.