sâmbătă, septembrie 29

Cele 5 calitaţi ale creionului

Un copil işi intreabă bunicul :
- De ce spui că e mai important creionul decât cuvintele pe care le scrii ?
- Totul depinde de felul cum priveşti lucrurile, îi raspunse bunicul . Există 5 calitaţi la creion, pe care dacă reuseşti să le imiţi, vei fi întotdeauna un om care traieşte în bună pace cu lumea. 
Prima calitate : poţi sa faci lucruri mari , dar să nu uiţi niciodată că există Cineva care ne conduce paşii. Pe acest Cineva îl numim Dumnezeu şi El ne conduce întotdeauna conform dorinţei Lui.
A doua calitate : din când în când, trebuie să mă opresc din scris şi să folosesc ascuţitoarea. Asta inseamnă un pic de suferinţa pentru creion, dar , pană la urmă, va fi mai ascuţit . Deci, să ştii să suporţi unele dureri, pentru că ele te vor face mai bun .
A treia calitate : creionul ne dă voie să folosim radiera pentru a şterge ceea ce era greşit. Trebuie să întelegi că a îndrepta şi corecta un lucru nu înseamnă neapărat ceva rău , ci doar ne ajută să ne menţinem  pe drumul drept .
A patra calitate la creion este : nu are importanţa lemnul sau forma exterioară, ci mina de grafit din interior. Tot aşa ingrijeşte-te de ce se intamplă înlauntrul tău.
Şi, în sfarşit, a cincea calitate a creionului : lasă totdeauna o urmă . Tot aşa , să ştii că, în viaţa, ceea ce faci va lasa urme, în consecinţă trebuie să incerci să fi conştient de fiecare faptă a ta fiindcă poţi lasa urme frumoase, dar şi urme strâmbe, care nu se mai pot şterge cu uşurinţă.
 

Educ oameni

Mai in gluma, mai in serios, chiar educ oameni. Asa imi scrie si in zodiacul specific celor nascuti pe 5 mai. Nu credeam, dar se pare ca asta e rostul meu aici, pe pamant.
Ieri, plecam de la scoala... obosita, ingandurata, cu dureri mari de spate. 
O femeie de servici, ma striga ca vine autobuzul (e gen rata... scoala se afla la periferia Bucurestiului).
- Merg pe jos, multumesc.
- Am si eu o intrebare la dvs. E o expresie pe care am auzit-o, dar nu o inteleg. Puteti sa-mi explicati?
- Spuneti-mi.
- "O mana o spala pe cealalta".
Zambesc.
- Asa cum o mana nu se poate spala singura - si exemplific - deci are neoie de cealalta pentru a se spala bine, asa e important sa daruim, sa ajutam pe altii, ca sa fim ajutati la randul nostru. 
- Multumesc, domnisoara.
- Sa fiti sanatoasa. Weekend placut!