sâmbătă, ianuarie 28

Visati si veti reusi

Foto: nicolas_gent | Flickr.com

“Visele nu determină locul unde veţi ajunge, dar generează forţa necesară pentru a vă scoate din locul unde vă aflaţi. Visaţi la stele, ca să puteţi păşi pe Lună. Visaţi la Lună, ca să puteţi păşi cel puţin pe munţii cei înalţi. Visaţi la munţii cei înalţi, ca să puteţi avea demnitate, atunci când traversaţi văile eşecurilor şi ale frustărilor.”

Augusto Cury

În această zi din viaţa ta, cred că Dumnezeu vrea ca tu să ştii …
… că puterea nu vine din capacitatea fizică. Ci vine dintr-o voinţă de neclintit. Mahatma Gandhi a spus aceasta şi avea dreptate. Şi încă câtă dreptate. Tatăl meu mi-a transmis aceasta pe o altă cale. De multe ori în copilaria mea obişnuia să spună: “nu accepta niciodată ‘nu’ ca şi răspuns” şi mi-a explicat că se referea nu numai la oameni ci chiar de la viaţă însăşi. Viaţa se poate mula pe voinţa noastră mai mult decât am crede. De fiecare dată?! În fiecare clipită? NU! (Bine, de fapt, DA… doar că probabil aceasta nu va fi experienţa noastră, excepţie făcând dacă am atins un nivel de Măiestrie.) Dar mai mult decât ştim. De fapt, aşa stă treaba. Dacă nu ştim că viaţa se mulează pe voinţa noastră, nu o va face. Aşa că secretul este să ŞTII că viaţa este de partea noastră — şi nu aşteaptă decât să preluăm comanda. Vezi ce a făcut Gandhi.
Cu dragoste, prietenul tău, Neale Donald Walsch ~ www.humanitysteam.ro


iarna... elevi si amintiri

Ultima ora... tarziu in noapte... 19.20.

Elevii cu un chef nebun de vacanta, de joaca si distractie. Cateva eleve erau ude la orele mele... nu puteau sa stea in banca caci inghetau...

Elevele de la o clasa de a X-a, ma roaga sa le scot pe la iesirea profesorilor. Le ascult. Imi amintesc frecusurile din adolescenta... :) piedici... suferinta... ger.. :)

Un elev, isi suna colegii pentru a-i indruma pe drumul corect.
-Daca nu le lasati in pace, iti trec nota de 4 pe care o meritai azi.
- Robert, anuleaza tot. Profa ne da 4 daca le frecam pe fete. Vedeti doamna ca v-am ascultat.
Zambesc... copiii astia... dar nici eu nu am mai multa minte.