sâmbătă, mai 7

Horoscopul Atlantidei

Ferz'oulh – daca esti nascuta in zilele de 5 sau 6 ale oricarei luni Horoscopul Atlantidei: secretele pierdute ale celor 15 zodii

Nativul Ferz'oulh are tendinta de a fi atras de conventionalism, de traditii, de reguli si de legi prestabilite. Este o persoana cu picioarele pe pamant. Este pragmatica, o persoana care stie ce vrea de la sine, dar si de la ceilalti. Cu toate acestea, zodia sa predispune la o uimitoare bogatie a ideilor, la ingeniozitate, o mare putere de creatie si multa putere de munca. Ferz'oulh nu poate sa fie superficial. Prin natura sa, vrea sa extraga tot ce se poate din fiecare moment pe care il traieste, indiferent ca este vorba de un moment special sau de unul banal, lipsit de importanta. Cu toate acestea, Ferz'oulh nu este adeptul exceselor.


Mai multe AICI.

Mamicile imi fac reclama la povesti

Bucurii si tristeti

Ma trezesc de dimineata, foarte devreme pentru o zi de sambata. Imi amintesc ca trebuie sa merg la supravegheat la olimpiada de chimie. Pe fuga o gura de cafea, o banana, ma imbrac si fug.
ajung la timp, ba chiar prea devreme. Discut cu o colega de biologie, care preeda la un liceu cu renume din Bucuresti. Imi spune lucruri din culise - unele le aflasem personal cand am fost asistent la bacalaureat - si sunt dezamagita.

Colega care ma secondeaza la supravegheat, preda la o scoala generala unde sunt copii de bani gata. Este scarbita de-a dreptul. Imi spune: "mai, e mai sanatos sa predai la o scoala de cartier unde sunt copii simpli, cu bun simt, cu o bruma de cei 7 ani de acasa, decat sa faci ce iti spune un mucios de 11-12 ani, pentru ca are ta-su bani sa plateasca spagi incepand de sus".
Da... nu se mai face educatie. Sunt doar cativa copii care isi doresc sa invete, care sunt pasionati de scoala, de carti. Restul, vin pentru alocatie, pentru a-si etala ultimele haine de firma (la licee chiar masini), telefoane, psp-uri etc.

Imi face placere sa vad, sa discut si sa educ copii inteligenti, carora le pasa, care inteleg ca le vrei binele cand le spui anumite lucruri. Copiii isteti zambesc cu sufletul. Se vede... se simte... se transmite... I-as imbratisa strans strans de tot... si le-as marturisi sa raman pentru totdeauna frumosi si luminosi ca in aceste momente.

Revenita acasa, mama ma cearta ca dau bani pe carti. Off... da, are dreptate si stiu. Insa, nu ma pot abtine. Da, de cartea aceasta - care este o poveste pentru copii - nu aveam nevoie de ea acum, insa mi-o doream. Designul este superb. Povestea este incredibila. Din nou sunt trista ca nu am cu cine lucra pentru a scoate si eu asemenea carte. Din nou imi vine dorul de duca si de ramas pe alte meleaguri. Lacrimile imi joaca in ochi. Din nou imi amintesc ce job am... si ce salariu mizerabil. Din nou ma intreb de ce nu am noroc. Imi doresc sa gasesc o colaborare si nimeni nu ma poate ajuta cu o recomandare sau un sfat. :( Da, sunt trista.

Mai citesc si presa. Aflu ca banii, frumusetea si inteligenta unei femei nu mai au trecere la domni si nu aduc fericirea. Am citit ca medicul chirurg plastician, Adela Alberts, s-a despartit de domnul Catarama. Nu ma intereseaza. Dar, in mintea mea plina de fluturi colorati, credeam ca banii, inteligenta, frumusetea sunt arme grele care iti deschid drumul spre paradis. Se pare ca nu. Leonardo Di Caprio, la fel, s-a despartit de o frumoasa manechinuita. :) Asa ca, se poate si mai rau. Ma limitez la ce am....