vineri, decembrie 30

Bilant 2016

Multi ani frumosi si impliniti am avut in viata mea de 39 de ani. Insa, an ca 2016, nu am avut nicicand! 2016 a fost un an MAGIC!

Chiar din prima luna, IANUARIE, am trait bucuria nemasurata si de neexprimat in cuvinte de a deveni MAMA. Si nu orice mama, ci mama de gemeni, fata si baiat. Tot in ianuarie au aparut si doua culegeri de biologie pentru bacalaureat la editura NOMINATRIX.
Februarie a sosit cu o usoara depresie postnatala. M-am trezit singura, sa am grija de doi copii, plus treburi gospodaresti, sechestrata la domiciliu. Cum sa nu te destabilizezi?
In martie am inceput atelierele Smartkid prin bunavointa prietenei Liviei Lucan Arjoca, care a pus bazele Asociatiei 7 Arte. Multumesc! 
Aprilie a sosit cu reinceperea muncii la un caiet de zoologie, inceput de pe vremea cand eram insarcinata si din cauza imensitatii burtii nu mai puteam sta la calculator. 
In mai mi-am aniversat cei 39 de ani. 
Iunie a sosit cu povesti despre gemeni.
In iulie, pe 17 am avut dublu eveniment: nunta si botez. A fost minunat! Emotii de toate felurile. 
In august, plimbari prin parcurile din apropierea casei. Era luna in care organizam atelier la Costesti - Valcea, insa anul acesta am fost fortata sa spun pas. Micutii erau prea mici sa ii las acasa, iar sa mergem cu totii era dificil. Matizul este prea mic pentru o familia atat de mare! Hahaha! Am scris ppovesti scurte pentru editura Nomina.
Septembrie a venit cu tentatia tot mai mare de a reveni la scoala. :) Dar nu se putea! Micutii sunt adorabili si vreau sa ma bucur clipa de clipa de puritatea, veselia si gingasia lor. Sunt foarte ageri si agili. S-au ridicat in picioare la 6 luni Horia, la 7 luni Ana. Tot luna aceasta mi-a aparut caietul de zoologie la editura Booklet. Uraaa!
Octombrie a sosit cu finalizarea unui caiet de ecologie, trimis la editura Booklet. Va aparea in 2017. 
Noiembrie a venit cu targul Gaudeamus la care am participat dupa mult timp. :) Am devenit reprezentant carti Usborne. Chiar daca merge greu si cunoscutii sunt sceptici, eu sunt increzatoare si voi comanda pentru micutii mei. Cartile sunt absolut minunate! Calitatea este net superioara! Plus ca am avantajul de a invata si limba engleza.
Decembrie a sosit cu bucurii, cu primul Craciun in patru.
A fost un an minunat! Cu noutati, cu frumos, cu mii de zambete, cu bucurii, impliniri, multe concursuri castigate (premii in carti pe care eu le ador, micutii asemenea. Am inceput sa construiesc biblioteca micutilor). Am avut parte de SANATATE, ceea ce ne dorim pentru toata viata si pentru toata lumea. 


Dorinte 2017:
1. SANATATE, SANATATE, SANATATE.
2. Sa cunosc OAMENI.
3. Proiecte interesante.
4. Multe activitati cu micutii.
5. Mers la stomatolog. Urgent!
6. Sa scriu mult, foarte mult si sa public povestile cu si despre gemeni. 
7. Sa merg la teatru.
8. Atelier in Costesti.
9. Sa duc micutii la mare si la Costesti.
Si ce o vrea Dumnezeu sa ne mai ofere. 
La multi ani, 2017!

marți, decembrie 27

Recenzie "Theodora Tenpenny și tabloul pierdut"


O carte minunată și foarte complexă este "Theodora Tenpenny și tabloul pierdut" de Laura Marx Fitzgerald de la editura Booklet Fiction, in traducerea Laviniei Braniste.

Se adresează copiilor de peste 12 ani.
Theodora este o copilă sărmana, căreia îi moare și bunicul. Rămâne singură cu o mamă cu probleme și o casa veche de întreținut. Este o fată foarte practică: economisește bani, pune murături, hrănește găinile, își face ghiozdan, haină și jambiere din pulovere găsite la gunoi. Se imprieteneste cu Bodhi, fiică de actori, care studiază în sistem homeschooling, realizând diverse proiecte. Așa intră în jocul de descifrare al misterului tabloului descoperit de Theodora, care este adepta lecturii la bibliotecă, al mersului în muzee, în timp ce Bodhi este as în tehnologie: internet, telefon cu touch. 
Cartea este emoționantă, cu scene umoristice. Vă divulg doar una: o bătaie cu ouă pentru intimidarea unei vecine care nu suporta zgomotul produs de găini. 
M-a fascinat bogăția informatiilor despre artă, despre picturi, pictori și biografia lui Rafael, dar și modul în care se face trimitere spre lectură. 
Cartea este scrisă pornind de la pagina 35 a altei cărți, după cum declară autoarea. "Cărțile vorbesc întotdeauna despre alte cărți". 
Importanța practică a diferitelor materii: chimie, latină, istoria artei, biologie este un alt punct forte al cărții. 
O recomand copiilor, dar în special părinților. Este o carte despre viața de zi cu zi: copii cu bani (Bodhi are cardul părinților pe mână) versus copii sărmani (Theodora, care poartă furoul bunicii pe post de rochiță de vară).
Lectură plăcută! - multumesc mult Monica Schmoll.



Primul Craciun in patru

A sosit si Craciunul mult asteptat! 
Cadourile au fost pregatite si mosul si-a calcat costumul. Si-a pus barba, ochelarii si fesul pentru un mic test anti-plans. Gemenii au reactionat nespus de bine. Asadar, cu sacul plin am pornit - nu prin nameti - in fapt de seara spre oras. 
Am ajuns la Miruna, care, in clipa in care l-a vazut pe mos a spus: "Cadou!" Au mai venit si alti invitati dragi. Micutii au studiat toate jucariile. S-au bucurat. Au fost atrasi de jucariile Mirunei. Deh! Ca toti copiii. Seara de ajun ne-a gasit acasa. Micutii au adormit in masina, epuizati de turele prin casa bunicii.
Ziua de Craciun ne-a gasit acasa, cuminti. Mosul darnic ne lasase daruri si acasa. Iuuhuuu! Le-am deschis fericiti! 
Ne-am jucat frumos cu toate jucariile primite. Micutii stiu de joaca, iar Horia are un simt al umorului extrem de dezvoltat. 
Eu am citit. Am primit carti frumoase de la Mos Craciun, dar si de la editurile All si Booklet (imi plac foarte mult) pentru recenzie. Imi era dor de lectura! Am multe carti pentru copii achizitionate sau primite la diferite concursuri la care am participat. Vreau sa le citesc impreuna cu ei. 
Am decis sa renunt la atelierele care imi ocupa mult timp (pregatire, promovare, drum, desfasurare) si sa ma dedic gemenilor. Alte proiecte imi ocupa gandurile. Acum, le las pe toate in voia Domnului. Toate se intampla cu un rost, cand si daca trebuie sa se intample. 
Dupa amiaza a venit mama soacra si ne-a adus sarmale. Am mancat si am povestit. 
Zile senine, cu bucurii, liniste, intelegere, iertare (si va rog sa ma iertati daca v-am gresit cu ceva) si amintiri de neuitat alaturi de cei dragi!











miercuri, decembrie 21

Ajutor umanitar - fetita de 4 luni

Sunt zile aglomerate pentru noi toti. Am trimis scrisorile de la Mos Craciun. Am daruit carti "Povesti cu ingeri". Am licitat carti pentru o fetita de 3 luni si jumatate, bolnava de cancer. Cazul a fost difuzat si la Tv. 
Daca doriti sa oferiti cat de putin va rog sa o faceti. Conturile sunt in fotografie.
Iris Bratosin are 3 luni si jumatate. A suferit prima interventie chirurgicala la varsta de 4 saptamani, diagnostic Fibrosarcom infantil/congenital. Acum a recidivat. 
Are deja o noua interventie chirurgicala.mititica trebuie sa inceapa urgent sedintele de chimioterapie:(
S-au trimis scrisori medicale in patru tari. In asteptarea raspunsului , trebuie stransa suma de bani necesara tratamentului si unei interventii chirurgicale salvatoare.

In poza evenimentului gasiti conturile in care puteti face donatii.




Ofer spre licitatie doua carti scrise de mine: Povesti cu ingeri si Avionul nazdravan. Plecare 10 lei, fiecare. 



sâmbătă, decembrie 17

De Craciun

Sunt incantata ca am reusit sa ma intalnesc cu MOs Craciun pentru fiecare om drag. Ma salveaza comenzile online. 

La omul sarac...

Am fost plecata. Am calatorit cu metroul. O cartela de 10 calatorii costa 20 lei. Am dat o bancnota de 50 si am primit rest 30. Ce matematica stiu! Hahaha! La magazinul de langa casa, am cumparat diverse care faceau 26 lei. Am scos cele trei bancnote de 10 lei, le-am pus pe cantar. Nu stiu ce magie a facut ca mi-a spus ca nu sunt decat 20. Ma uitasem bine cand le-am asezat. Erau rasfirate si se vedeau. Am scos portofelul si am dat alta bancnota de 10 lei.
Nimic nu imi mai iese in ultima perioada! Habar nu am de ce. Dar am moment cand ma simt nedreptatita. Muncesc, ma zbat, sunt obosita si parca in zadar. 
Insa, cand privesc in jur s vad oameni bolnavi, dar mai ales copii, multumesc bunului Dumnezeu ca suntem sanatos cu totii! 

marți, decembrie 13

Atelier la Cheita de Aur - zona Aparatorii Patriei

O dupa-amiaza castigata: 

17 XII (sambata), ora 15:30 - Activitate Punctuala- 2 ore 30min - 2 secvente

 1) ATELIER DE STORYTELLING – Craciunul in padurea muzicala! Un atelier special, in care o talentata scriitoare ii incurajeaza pe copii sa devina iubitori de lectura, personaje si creativitate! Cu simpatice carti cadou la final pentru fiecare mic participant! si 

2) ART –TERAPIE - Decoratiuni de Craciun (Educatia prin arta dezvolta inteligenta emotionala, increderea in propriile forte, stima de sine, puterea de concentrare! );


 copii intre 4 si 7 ani; pret: 50 ron ( frate/ sora: 35 ron); data limita a inscrierii – vineri 16 XII ! 

Echipa Cheitei de Aur (Facebook - Cheița de Aur, mobil 0747 12 84 13, mail: cheitadeaur2013@gmail.com )

Povesti semnate de Mos Craciun

 Adresa lui Mos Craciun
 Cele patru povesti semnate de Mos Craciun
Fise de colorat si cu jocuri labirint

Va astept comenzile la adresa de email: claudialazar011@gmail.com

Pret poveste 10 lei (plic+print+timbru)

luni, decembrie 12

Noi pasiuni

Cand iti doresti sa faci si altceva decat ce ai facut in ultimii ani cum procedezi?
Am cautat carti si idei de activitati care mar bucura si in acelasi timp ar deveni si o sursa suplimentara de venit.
Sunt notate si asteapta sa capete forme, sa prinda aripi, sa aduca zambete si armonie, bucurie in suflet!

duminică, decembrie 11

Bucurii

Ana este matinala. Daca nu ne trezim niciunul dintre noi incepe si plange. Ieri dimineata m-am trezit si am stat numai cu ea vreo ora so jumatate pana s-au trezit si baietii. Pe seara, Ana dormea si Horia avea chef de glume si de joaca. I-am acordat lui timp si atentie. Inaite de culcare e party in pat. Le place foarte mult patul nostru. Se simt liberi! 
Am momente in care il iau pe unul dintre ei in brate sa le schimb scutecul si ma afund cu el in brate in fotoliu. Nu ma pot misca de oboseala. Simt cum puterea mi se scurge prin varful degetelor. Ma adun si ma ridic! Si rad si sunt FERICITA!

joi, decembrie 8

DORINȚE

Când nu mă mai aștepam și nu mai credeam, s-a întâmplat: am fost găsit de un bărbat minunat, care m-a acceptat cu toate nebuniile mele și și-a asumat să redevină tată. Dumnezeu mi-a dăruit doi copii minunați, veseli, cuminți și buni. Îmi doresc să fiu o mamă bună și să le ofer o educație aleasă (cum mi-aș fi dorit pentru mine). Vreau să învăț cot la cot cu ei. Am momente îm care mă gândesc tot mai mult la homeschooling. Da! Deja! Pentru că timpul aleargă nebun! În curând micuții mei fac un an și știu de joacă. 
Visez să am o casă luminoasă și birou la geam. Să am o veioză interesantă și un laptop special pentru a scrie ca o adevărată SCRIITOARE. (glumesc! acest notebook îl iubesc. L-am primit de la un om cu un suflet imens, care nu mă cunoștea. Doar îmi citea aberațiile de pe acest blog și avea încredere în așa zisul meu talent literar. MULȚUMESC MULT!) Apoi, visez, dar sper să reușesc, să dedic mult timp micuților. Să mă joc cu ei tot felul de jocuri educative. Să ieșim foarte mult în natură. Să le improvizez povești pe moment. Să inventeze și ei povești. Să avem spațiul și timpul nostru special pentru lectură. Să ascultăm muzică clasică. Să facem experimente. Să facem teatru de păpuși. Să dăm petreceri unde să se primească în dar cărți (că tot sunt reprezentant Usborne li ei promovează acest timp de vânzare). Să le tricotez hăinuțe. Să facem periodic acte caritabile (nu doar de Paște și de Crăciun). Să avem zilele noastre: de exemplu ziua bomboanelor (și altele care ne vor mai veni în minte). 
Vreau să le dedic timpul zilelor mele, iar noaptea să scriu. Dar să scriu muuult. Enorm de mult, dar mai ales frumos, captivant, cu succes pentru succes. Vreau să scriu pentru a fi bine micuților mei, dar și altor copii. Promit!
Vreau ca toate ideile/proiectele ce mi-au fost sădite în minte și în suflet de Bunul Dumnezeu să prindă formă, viață.

Despre relatia cu mine si cu oamenii

Am fost sfatuita de multe ori sa nu mai astept de la oameni sa reactioneze si sa se poarte cum ma port eu cu ei. Chiar daca doare, sa iau totul asa cum vine! Fiecare om e in felul sau. Am inteles ca sunt cautata cand oamenii au nevoie de mine. Ceea ce cred ca este de bine! :) 
Ceea ce nu inteleg este de ce atunci cand intreb pe cineva de ce nu mai imi raspunde la mesaje, asa din senin, nu imi spune motivul. probabil nu exista! Sau... ah! Nu mai conteaza!
Ieri discutam cu sotul care mi-a zis: "Uita-te la tine! Ti-ai implinit atatea vise. Esti bine. Suntem sanatosi. Scrii in continuare. (adevarul ca nu am mai publicat nimic, dar am colaborari frumoase cu reviste, am texte in manuale, am cereri de povesti personalizate). Ti-ai recapatat silueta dupa nastere de gemeni. Ce mai vrei? Oamenii sunt invidiosi. Si pana la urma, de ce ceri atata atentie de la altii cand ai toata atentia din lumea: doi copii minunati, un sot care te adora si pe care uneori il neglijezi ca sa discuti cu X si Y care apoi iti dau cu flir. Nu mai cauta explicatii. Nu iti mai chinui sufletul in zadar. Urmeaza-ti calea si visul!"
Intr-adevar. Cine trebuie sa ramana langa mine va ramane. Oamenii se cern in viata. :)
Oricum eu ma rog mereu si mereu pentru cei din viata mea. 
Stiu ca nimic nu este intamplator si toate se rezolva atunci cand trebuie, cand sunt pregatita sa apreciez ca se intampla. 
Sunt recunoascatoare pentru tot ce am! Multumesc Doamne!

luni, decembrie 5

Despre mine

În ultima perioadă nu am reușit să îmi împlinesc vise. Nimic nu s-a legat. Ce e ciudat că nici măcar la concursurile unde ofeream cărți, reviste nu a participat nimeni. Sunt un om care pune suflet în tot ce face și mă doare când văd reticența oamenilor. Da. Sunt un om cu momentele mele de rătutate și invidie (am tot aflat citind două mailuri că mulți gândiți asta despre mine). Nu știu dacă există un om care să nu fi fost niciodată invidios. Eu îmi asum răutățile și invidiile. Însă, nu sunt invidioasă până la a elimina pe cineva din viața mea sau a-l jigni. Este ceva de scurtă durată. Ca un fulger! Da! Sunt invidioasă pe cei care obțin totul foarte ușor. Dar mi-am învățat lecția! Chiar dacă doare. De fapt, cred că sufăr de boala „Vreau Succes Acum”. Am fost judecată aspru și mă bucur. Toate aceste acuzații m-aau făcut să privesc în mine și să îmi asum toate greșelile și să găsesc puterea de a merge mai departe. Am înțeles că sunt OM cu defecte și calități. Mi s-a atras atenția că fac greșeli de exprimare, că nu muncesc. Da. Le fac și mă voi corecta de dragul copiilor mei, pe care mi-i doresc buni și destepți. 
Nu avem dreptul să judecăm! Nimeni nu este în măsură să o facă, dar eu am acceptat. Și le mulțumesc pe această cale. Inclusiv celor care mă invidiază. :) 
Îmi doresc să devin nepăsătoare la reacțiile oamenilor. Îmi doresc să stau cu mine și cei dragi mie, fără a încerca să dau explicații. 
Un Moș Nicolae cu bucurii și sănătate, prieteni adevărați, iertare și rugi ascultate vă doresc!
Oricât de rea sunt Dumnezeu mă iubește și Îi sunt recunoascătoare! 

Primele sarbatori cu gemenii

Primul brad al gemenilor nazdravani. Matusa l-a impodobit, eu fiind epuizata. Horia a tras putin de instalatie care ducea frumos spre priza. Ana a zambit fericita cand l-a vazut. 
Ma bucur ca stiu de joaca si mosul le poate aduce linistit jucarii. 
Imi doresc sanatate si o soarta buna pentru ei si pentru toti copiii acestei lumi. Imi doresc sa am posibilitatea sa ii educ frumos!
Ma simt vinovata ca nu ii scot zilnic afara, dat fiind ca sunt obosita si am multe de facut. 

joi, decembrie 1

Milioane de Frank Cottrell Boyce – editura Booklet Fiction

Am primit cartea Milioane de la editura Booklet Fiction pentru recenzie. 
Are gust de sărbătoare, multe idei și unor fin. O recomand pentru un eventual cadou de Sf. Andrei, de Crăciun sau pur și simplu pentru a fi lecturată de copii cu vârsta peste 11 ani.
"Milioane" de Frank Cottrell Boyceeditura Booklet Fiction
La ce credeți că se referă milioanele din titlu, mai ales că litera L este simbolul lirei sterline? Bani? Da, desigur! Dar și… nu veți ghici! Ei bine, da! Milioane de îngeri care locuiesc într-un loc mai bun.
Damian și Anthony sunt frați. Damian este elev în clasa a V-a, iar fratele în clasa a VI-a. Mama lor, îi aștepta mereu la poarta școlii frumos machiată – doar lucra la un raion de beauty-, până într-o zi când… a plecat într-un loc mai bun. Fiul cel mic a devenit pasionat de îngeri și de fapte bune (cum ar fi eliberarea păsărilor din coliviile din pet shop), iar Anthony este fascinat de afaceri imobiliare și de ideea de a fi bogat.
 
Cartea este scrisă cu un umor fin, subtil (diminutive precum „ceșculiță” și miros „portocalicios” stârnesc râsul, oricât de serios ar fi cititorul) și conține multe sfaturi utile despre educația financiară, dat fiind că era perioada în care se trecea la moneda euro. Când te trezești cu o geantă cu 229.000 de lire sterline este inevitabil să nu minți! Situații haioase la serbarea de Crăciun te țin cu cartea în mână până afli finalul. Relația cu părinții (apariția unei viitoare mame) și încrederea reciprocă se conturează timid din text. Promovarea culturii generale printr-un mic pasaj cu întrebări din emisiunea „Vrei să fii milionar?” m-a surprins plăcut. Activitățile din școala englezească sunt un model pentru copii și părinți. Fie vorba între noi, fiecare carte te învață ceva! 
Cum banii atrag mereu griji, probleme, necazuri, nu ratați prilejul de a descoperi ce se întâmplă cu milioanele aterizate dintr-un tren și cum stă treaba cu faptele bune și treptele spre cer!

Carti de daruit - editura All


Am apreciat întotdeauna curajul, dar în special femeile curajoase. Admir femeile care își urmează visele. 
Se apropie vacanța de iarnă și aduce cu ea alai de sărbători. Se caută cadouri rafinate! 
Domnilor, dacă aveți soții/iubite/surori avide de lectură în compania unei ciocolate calde sau al unui ceai, vă vând două ponturi care vă vor garanta succesul și o îmbrățișare de neuitat. 
Doamnelor dacă aveți prietene pe care vreți să le surprindeti, dacă aveți sarbatorite in familie (atâția sfinți se apropie) puteți dărui cu încredere una (sau de ce nu ambele) dintre cartile de mai jos.
Lecturi plăcute! Zâmbete și bucurii! Suflete luminoase! :-) www.all.ro





Lectura si carte de daruit


O carte emoționantă! Theodora este o fată săracă, căreia îi moare bunicul, pictor și paznic la muzeu, cel care avea grijă de ea. Mama ei a rămas pierdută undeva în timp. 
Theodora m-a atras din primele pagini prin creativitate. Din mai multe pulovere și-a făcut o haină umplută cu fulgi din perne, o pereche de ciorapi lungi și un ghiozdan cu numele ei: Theodora Tenpenny. 
O carte pe care o recomand copiilor cu vârsta peste 11 ani, pasionați de pictură. 
Coperta cartonata, grafica frumoasă, scrierea captivantă este un cadou potrivit pentru tineri. 
"Theodora Tenpenny și tabloul pierdut" de Laura Marx Fitzgerald, editura Booklet Fiction.