duminică, iunie 29

"Al cincilea legamant" de Don Jose Ruiz

Primul legamant: FII IMPECABIL IN TOT CEEA CE SPUI. 

Nu exista prost, rau, gras, slab, incapabil.... "La inceput a fost Cuvantul".... si de fapt judecata ca nu suntem perfeci, frumosi, talentati... ne-a indus-o educatia, societatea... 
FERICIREA TA DEPINDE NUMAI DE TINE SI DE MANIERA IN CARE STII SA TE FOLOSESTI DE CUVINTE. VIATA TA ESTE O POVESTE PE CARE TI-O CREEZI SINGUR. 

Al doilea legamant: NU LUA NIMIC IN NUME PERSONAL.

Esti o imagine pentru ceilalti... nu esti perceput asa cumiti doresti de catre ceilalti... nimic nu te cunoaste cu adevarat... nimeni nu are nimic cu tine... nici tu nu te cunosti. Viata e formata din vise.... suntem ca intr-o oglinda. CINE VISEAZA POVESTEA VIETII TALE? TU. DACA NU ITI PLACE VIATA PE CARE O AI SAU DACA DETESTI CEEA CE CREZI DESPRE TINE, TU ESTI SINGURUL OM CARE POATE SCHIMBA ACEASTA REALITATE. PANA LA URMA VISUL ESTEAL TAU. 

Al treilea legamant: NU FACE PRESUPUNERI INUTILE 
LUCRURILE DEVIN COMPLICATE DIN CAUZA FAPTULUI CA NOI GANDIM, IAR APOI CREDEM IN GANDURILE NOASTRE. DISTORSIONAM ADEVARUL.

Al patrulea legamant: FA INTOTDEAUNA TOT CE ITI STA IN PUTERI 
ASTA PRESUPUNE SA ACTIONEZI INTOTDEAUNA 100% DIN POTENTIALUL TAU. DESIGUR, POTENTIALUL SE MODIFICA IN FUNCTIE DE DIVERSI FACTORI. 
VISEAZA FRUMOS, BUCURA-TE SINCER DE VISUL TAU. DACA ESTI CAPABIL SA CREZI IN LIMITARILE TALE DE CE NU AI CREDE IN  FRUMUSETEA SI IN PUTEREA TA INTERIOARA, A VIETII CARE SE MANIFESTA PRIN TINE?

Niciun comentariu: