vineri, aprilie 19

De ce citesc? De ce citim?Mijloace de transport in comun. Oamenii citesc. Oferta este larga. Ca si concursul organizat de Libris sau de edituri in general. Au succes. Acest lucru ma bucura.

Imi place sa daruiesc carti, ba chiar sa si imprumut. Tratez cartile ca pe fiinte vii. Nu alterez paginile indoindu-le, caci stiu ca sufera. Nu apas cotorul cartii, caci durerea e intensa. E ca un junghi.

Iubiti cartea la propriu si la figurat. Pastrati-o si pentru generatiile viitoare.

Dar, de ce citim? Doar ca sa avem o preocupare? Folosim pildele, solutiile ce reies din carti?

1. Intr-o perioada am citit multa psihologie aplicata. Mi-a folosit. Eu sper ca lectiile sa-mi foloseasca pentru o lunga perioada.

2. Mi-a placut si "Codul bunelor maniere". Cand am cumparat-o, o prietena mi-a spus ca eu nu am nevoie, dar credeti-ma, oricine are nevoie. Traim intr-o perioada urata, mitocaneasca, in care, daca ciocani la usa sau spui multumesc, esti privit ca un ciudat. Dar sufletului tau ii face asa bine sa fii ALTFEL, de fapt sa fii OM CIVILIZAT.

3. Imi plac jurnalele. Incerc sa invat ceva de la acei oameni. Incerc sa iau de la fiecare om ce are bun. Toti suntem buni si rai. Difera procentul. M-a impresionat jurnalul Marthei Freud: o femeie cu bun simt, puternica si desteapta, care a stat in umbra sotului. O mama devotata, sotie intelegatoare si dedicata - desi se simtea ignorata uneori- dar mai presus de toata o femeie sensibila si rabdatoare. Un model de femeie, chiar si pentru zilele noastre.

Acum, citesc "Jurnalul unei scriitoare" de Virginia Woolf. O femeie care a iubit, a scris, a citit temeinic si foarte organizat, cu termene limita, dar nu a fost mama. Si a regretat asta.

4. Cititi. Trageti concluzii si aplicati - cat se poate - in viata de zi cu zi.

5. "Citeste. Citind mereu, mintea ta va deveni un laborator de idei si imagini, din care vei intelege sensul si filozofia vietii." - Mihai Eminescu6.  Citesc pentru ca a-mi imbogati vocabularul. Gasesc usor sinonime si ma exprim lejer.

7.  Citind… calatoresc, gust din mancarurile traditionale, cunosc obiceiuri, descopar oameni si personalitati.8.  Prin lectura, gasesc solutii la probleme.

9.  Cartile imi starnesc curiozitatea… tot mai mult.

10.  Printre randurile cartilor, imaginatia zburda, descoperind alte teme pentru o noua poveste. Devin receptiva la detalii, la personaje si la problemele lor.Concursul organizat de Libris.ro, cunoscuta librarie online, a venit la fix.10 comentarii:

Anonim spunea...

O carte pt cei mici,dar cu talcuri mari :)

zmeura spunea...

Nu stiu ce m-as face fara carti :)

zmeura spunea...

Nu stiu cem-as face fara carti :)

Loredana spunea...

Citim pentru ca altfel am fi limitati doar la ceea ce ne este dat sa cunoastem. Prin carte ni se deschide o lume noua.

Loredana spunea...

Ieri, scolarita mea din clasa I a avut de facut o propozitie cu ”oglinda magica”. Eu as fi scris ceva simplu, gen Am o oglinda magica, dar ea a scris ”Cartea e o oglinda magica spre lumea povestilor.”
Asta mi se pare un argument bbun pentru a citi, pt ca prin carte aducem un plus de magie in viata noastra.

Maria spunea...

Cuvinte, idei, povesti, alternative cate nu se gasdesc printre filele cartilor. Cartile sunt viata! :)

Anonim spunea...

Pot fără multe, dar nu fără cărţi!

Dee spunea...

Citim pentru a visa atunci cand suntem dezamagiti de realitate.

DOAR NOI spunea...

@ Multumesc din tot sufletul tuturor... :)

Anonim spunea...

De ce citesc?Depinde ce citesc.
Citesc pentru a nu ma seniliza prea din timp.Trebuie sa dau creierului meu de lucru.
De ce citesc?Pentru ca sunt un om care are nevoie de imaginatie.Imi imaginez ca fac parte din personajele cartilor pe care le citesc.