duminică, ianuarie 6

Fata cu cercel de perla - de Tracy Chevalier

Am citit cu frenezie aceasta carte. O primisem din octombrie, pentru ca imi doream cu ardoare sa o lecturez. Este o carte pe care nu o poti lasa din maini. 
Pictorul Vermeer... mi-am amintit ca aflasem despre el intr-o conversatie despre pictori cu unul din prietenii mei. 
Familia lui... famiia lui Griet, slujnica. Tineretea, frumusetea, omenia, bunatatea, valoarea unui om... lucruri frumoase pe care le poti descoperi in aceasta carte.Tehnica picturii... care si ea imi este putin cunoscuta din teorie... 
Dragostea... care triumfa...
Mi-a placut ca, scriitoarea s-a documentat intens pentru scrierea acestei carti... ca si in cazul primei carti "Albastrul pur". Este o lectie de invatat penru mine, daca vreau sa scriu candva pentru adulti. :)
Fata cu cercel de perla (1999), „un fenomen editorial” (Publisher’s Weekly) care a atins in scurt timp cifra record de un milion de exemplare vindute.
 
Pornind de la celebrul portret al lui Vermeer, Fata cu cercel de perla, Tracy Chevalier construieste un superb roman istoric, avindu-l ca personaj central pe cunoscutul pictor olandez. Misteriosul tablou – si nu mai putin misteriosul autor – capata viata prin fictiune, prin inventarea unei povesti de dragoste intre pictor si tinara lui servitoare.
Roman ecranizat in anul 2003, cu Scarlett Johansson si Colin Firth in rolurile principale.

Niciun comentariu: