sâmbătă, octombrie 20

Competente in comunicare - performanta in educatie

Ieri, am continuat perfectionare cu un curs desre comunicare. A fost interesant. Am invatat notiuni. Am aflat ca un profesor este "meserias" cam dupa 15 ani de predat (sunt de acord). La liceu este importanta prelegerea si e cazul sa ii lasam pe elevi sa studieze singuri.... sa mearga la biblioteca, sa invete sa caute. :)

Azi, am facut psihologie. A fost DIVIN, SUPERB, MINUNAT! 
Am jucat un joc: orbul si conducatorul sau. Am invatat si am simtit mult. Am aflat despre ce se intamplain ADHD. Am descoperit oameni... emotii si rolul lor, despre cum sa inlocuiesti "ma enervezi" cu "ma enervezi pentru ca tipi si nu esti atent".
Mi-am dorit sa urmez fie facultatea de psihologie (pentru mine, pentru ca oricum e lumea de psihologi... si suntem din ce in ce mai "bolnavi" si nici nu vrem sa recunoastem) fie un master pe comuniare sau ceva legat de educatie si psihologie. 
Doamna psiholog, o tanara superba, simpla, slabuta, finuta, plina de viata, foarte bine pregatita. Ne-a uimit si ne-a impresionat... un grup d eprofesori ...si de bio si de socio umane... si de literatura si comunicare. :)

2 comentarii:

Pr.Victor spunea...

Mă bucur să aud că cei mari, cei ce au terminat şcoala dar merg încă la şcoală se pot recrea învăţând lucruri noi şi de folos.
O zi bună Claudia la casa ta.

DOAR NOI spunea...

@ Pr. Victor:

Da... unii dintre noi sunt si parinti... au o sarcina in plus fata de mine. Am fost invidioasa pe ei in unele momente, am fost fericita ca sunt inca libera in alte momente. Am inteles ca este important sa gasesti timp pentru tine si sufletul tau cel putin 30 minute- 1 ora, zilnic, pentru a-ti incarca bateriile si sa poti darui profesional, dar si familiei. :)

Multumesc din suflet.